Mercat Les Bòbiles

Quatre entitats comercials de Martorell han engegat la campanya ‘Jo compro a Martorell, el comerç fa poble’. La iniciativa sorgeix del treball conjunt de les associacions Nou Martorell, Fem Vila, Comerç Amic i el Mercat Municipal de Les Bòbiles, amb el suport de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament.

Les quatre entitats han escollit una imatge i un lema que transmet la importància de fer costat al teixit comercial local i la implicació d’aquest amb la vida del poble. De moment, han elaborat el cartell, que es difondrà a les xarxes socials, a la via pública i al bus urbà, abans d’engegar noves accions. L’objectiu és promocionar el comerç de proximitat en un moment com el present, animar als clients a comprar en aquests establiments i agrair-los la confiança.

“Un carrer amb el comerç tancat és un carrer sense vida”, argumenta el president de l’Associació de Comerciants Fem Vila, Óscar Monge. L’entitat que presideix dona suport a la campanya “per a que la gent no s’oblidi del petit comerç. Està bé anar les grans superfícies i comprar per Internet, però cal tenir viu un carrer, poble o ciutat” a través del seu comerç.

Óscar Monge, president de l'associació Fem Vila

En la mateixa línia s’expressa el vicepresident de l’associació Nou Martorell, Toni Cruz, per a qui “un poble sense comerç és un poble mort. Aquesta campanya conjunta ha de servir per a que la gent vegi que el comerç local és aquí i fer-li costat, i per conscienciar-la que no marxi a fora, sinó que compri a Martorell”.

Toni Cruz, vicepresident de Nou Martorell

Es tracta de donar una oportunitat als comerços locals després que, molts d’ells, durant la greu crisi sanitària, hagin servit la ciutadania des de la primera línia: “Hem intentat per tots els mitjans fer allò que estava a la nostra mà, invertir esforç i totes les hores del món i arribar a casa de tothom via telèfon, WhatsApp o pel marketplace APROP Martorell. Així es fa poble, mirant per qui ho necessita”, reivindica l’Eva Gallego, presidenta del Mercat Municipal Les Bòbiles. El mercat martorellenc se suma a la campanya “per ajudar també els negocis que no han pogut fer calaix en tot aquest temps”.

Eva Gallego, presidenta del Mercat Municipal Les Bòbiles

Rosa Cadenas: “El comerç local no ha deixat de treballar durant aquesta crisi”

L’Ajuntament de Martorell dona suport a la campanya i ha editat un vídeo de sensibilització que s’està promocionant a les xarxes socials, en el que es mostren les mesures de seguretat i d’higiene que han de prendre clients i establiments en l’actual context de desconfinament.

Per la regidora de Comerç, Rosa Cadenas, la campanya demostra que “hi ha un associacionisme fort en relació al comerç, i que poc a poc anirem recuperant i fins i tot millorant, perquè al final, de tot se n’aprèn”. Cadenas ressalta que “el comerç de proximitat ha fet molt bona feina, no ha deixat de treballar i de pensar iniciatives durant aquesta crisi”.

Rosa Cadenas, regidora de Comerç de l'Ajuntament de Martorell

Durant els propers dies, les associacions comercials de Martorell aniran publicitant promocions i activitats a l’abast dels clients “per recuperar la capacitat d’abans i fer que el comerç local agafi l’empenta que ha de tenir”.

Campanya 'Jo compro a Martorell, el comerç fa poble'