Finalitza el pla d’ocupació ‘Treball i Formació’ que ha donat feina a 13 treballadors en situació d’atur

1092

Un total de 13 persones de Martorell en situació d’atur han finalitzat aquesta setmana els seus contractes al pla d’ocupació ‘Treball i Formació’. Els usuaris d’aquest pla van començar a treballar el passat mes de desembre i durant sis mesos han fet tasques a jornada complerta com a ajudants de la Brigada Municipal de l’Ajuntament. Han treballat en el manteniment i millora de la via pública, dels espais lliures dels edificis municipals, parcs i jardins, carrers, places i mobiliari urbà.

Aquests participants es van contractar en dues línis diferents del programa ‘Treball i Formació’: set ajudants de Brigada per a persones aturades de llarga durada no perceptores de prestació ni subsidi, preferentment més grans de 45 anys, i sis ajudants per a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció.

En aquesta mateixa convocatòria l’Ajuntament de Martorell també va contractar dos ajudants de Brigada més, a jornada complerta durant 12 mesos que finalitzaran al mes de desembre. Dins la línia ‘Treball i Formació Dona’, dirigida a dones majors de 55 anys aturades de llarga durada o víctimes de violència de gènere, l’Ajuntament va contractar dues dones com agents cíviques a jornada complerta durant 12 mesos que també finalitzaran al mes de desembre.

Els participants continuaran rebent seguiment d’orientació laboral personalitzat d’ocupació o emprenedoria amb l’objectiu de millorar les seves competències per fomentar la seva inserció laboral.

Programa ‘Treball i Formació’

El pla d’ocupació ‘Treball i Formació’ està impulsat i finançat per la Generalitat de Catalunya, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, i gestionat per l’Ajuntament de Martorell.

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) pretén amb aquest programa afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones aturades, en aquesta ocasió, beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció i amb experiència laboral anterior.

L’objectiu d’aquest pla d’ocupació és desenvolupar l’experiència laboral dels participants a través de treballs de caràcter públic i interès social a jornada complerta i duu a terme accions formatives d’assistència obligatòria durant la jornada laboral.