El Nadalem arriba amb la intenció de reforçar el comerç local

1124

S’acosten les festes de Nadal i amb elles les activitats del Nadalem a Martorell. Del 13 de desembre al 6 de gener es podrà gaudir d’una programació transversal en l’àmbit cultural i comercial. A més, el colofó final d’aquesta edició serà la retransmissió en directe per TV3 de la Cavalcada de Reis.

El trasllat de la pista de gel del Pavelló Municipal a la plaça Mare Caterina Coromina respon a la voluntat de l’Ajuntament de reforçar el comerç local. Precisament, una de les novetats del Nadalem és la col·laboració de les entitats comercials Nou Martorell i Fem Vila. El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, posa l’accent en què “moltes vegades no cal sortir de Martorell per comprar, passar-s’ho bé i participar en activitats culturals. A Martorell hi ha de tot”.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni

Durant les més de tres setmanes d’activitats trobarem concerts, teatre, cultura popular, tradicions nadalenques, revetlles, cinema, màgia, tornejos esportius, dansa, exposicions i esdeveniments solidaris de La Marató de TV3. Tot això com a preparació a la nit més màgica de l’any: la nit de Reis. Aquest any la cavalcada comptarà amb 21 carrosses que han sigut indispensables perquè TV3 escolli Martorell per la retransmissió, tal com explica Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni

Una de les activitats més destacables són els tradicionals Pastufets d’El Foment representats per una quarantena d’infants de Martorell i que tindran lloc el 29 de desembre (12.00h) i l’1 de gener (18.30h). Una altra de les cites indispensables són les campanades a La Torre de les Hores on cada cop més martorellencs es reuneixen per encetar l’any. Qui ho vulgui podrà seguir la festa a La Nau 2 de Ca n’Oliveres o a l’Ateneu.

Com cada any, La Màgia del Nadal es converteix en un dels clàssics. Les 13 edicions permeten consolidar aquest seguit d’espectacles com una de les grans apostes del Nadalem. Tal com explica González, “són una oferta de màgia durant diverses jornades per aquelles tardes-vespres que conviden al recolliment”. Es tracta d’una de les cites més concorregudes. Els espectacles de màgia es duran a terme el 27 i 30 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener a les 18.30h a l’Auditori Joan Cererols de la plaça de les Cultures.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni

Programació Nadalem 2019-2020