Foto: Europa Press

El president de Seat, Wayne Griffiths, ha anunciat que el nou cotxe elèctric urbà es dirà Cupra Raval i es fabricarà a Martorell a partir de 2025. La presentació del model ha tingut lloc aquest dijous al Saló de l’Automòbil 2023, que s’està celebrant des d’ahir i fins al 21 de maig a la Fira de Barcelona.

Griffiths ha destacat que el Cupra Raval és “un cotxe urbà, rebel i 100% elèctric, amb caràcter propi i vinculat a la Generació Z. Volem exportar l’essència del Raval i seguir inspirant al món des de Barcelona”.

El president de Seat ha erigit el barri com a un dels més sorprenents de la capital catalana. “Estem orgullosos que el futur cotxe elèctric urbà de la marca porti el seu nom i representi el seu esperit”.

A més, l’empresa preveu impulsar accions per ajudar els joves del barri barceloní, per la qual cosa està mantenint contacte amb institucions i organitzacions: “Crupra vol ser un motor de transformació del barri”, ha destacat.

Griffiths ha volgut remarcar que cal treballar per impulsar una mobilitat sostenible on el cotxe elèctric tingui un espai destacat, i per això caldrien millores en les infraestructures. “El cotxe sostenible no és un problema, sinó part de la solució”, ha afirmat.

El grup Volkswagen invertirà 3.000 milions d’euros a la planta martorellenca per passar de la combustió a l’electrificació amb l’objectiu de produir vehicles elèctrics d’aquí a dos anys.