Protecció Civil activa l’INUNCAT per previsió de pluges intenses aquesta tarda i nit

510

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses a partir d’aquest migdia i sobretot de cara al vespre-nit a la meitat sud de Catalunya.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges intenses a partir del migdia, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts, a moltes comarques de Catalunya. De cara a la franja del vespre i nit, les precipitacions poden afectar amb més intensitat les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès.

Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i d’algun fenomen de temps violent (fort vent, esclafits,…).

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions.