El nou grup de teatre Somnis es presenta a El Progrés sota la seva empara

1360
Presentació del nou grup de teatre Somnis

Somnis és el nom d’un nou grup de teatre fet a Martorell, i que aquest divendres s’ha presentat en societat a El Progrés, entitat que l’acollirà dins del seu paraigües. Ha estat davant unes 150 persones, amb l’espectacle musical TempFesta. Un muntatge fet en playback i acompanyat de coreografies, que ha escenificat els diferents moments viscuts per la nostra societat amb la pandèmia, els moments d’angoixa i l’esperança.

L’embrió de Somnis cal buscar-lo en una trentena de persones de l’Esplai de la Gent Gran de La Vila amb inquietuds teatrals i musicals, capitanejades per Francesc Querol. “Assajàvem a l’Esplai, que és un lloc fantàstic però era un lloc un mica petit i ens comporatava problemes de moviments i de coreografies, i també cada cop que ens havíem de desplaçar a El Progrés per a representar els muntatges”, comenta Querol.

És en aquest punt que “sorgeix la possibilitat de vincular-nos i convertir-nos en el grup de teatre d’El Progrés. Ens ho van proposar i vam acceptar”. Un canvi que ha portat moltes millores: “Les noves condicions són bones, perquè a El Progrés podem assajar amb tranquil·litat i ens han deixat uns espais a dalt que són ideals per guardar materials”.

Francesc Querol, director del grup de teatre Somnis

A l’altra banda, El Progrés feia temps que perseguia la idea de comptar amb un grup de teatre propi entre els seves activitats. El president, Joaquim Gotsens, destacava que “era molt complex trobar un director, artistes i voluntaris, suposava molta feina. Com que teníem vinculació amb l’espali, vam comentar de vincular-ho tot. Així ja tenen local per assajar i estan sota el nostre paraigua i nosatres ja tenim companyia muntada i podem començar a fer activitats”.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

L’estrena s’ha fet amb l’obra TempFesta: “la vam concebre quan la Covid-19 semblava que havia de desaparèixer, i contrasta la tristesa i la cruesa amb l’alegria de recuperar la nostra vida normal de sempre, l’efecte de la pandèmia a les persones i tot d’un cop l’alliberament d’aquest estat d’angoixa per retornar a una etapa de felicitat i de vida normal”.

Francesc Querol, director del grup de teatre Somnis

empFesta ha arrencat amb la majestuositat del Carmina burana per aportar el to trist i dramàtic de la pandèmia acompanyat de moviments lànguids i il·luminació blava i freda, que tot seguit s’ha transformat en llum càlida i les notes del ball de la Quadrilla de Martorell. Entremig, com explicava Querol, “s’ha aparegut una dama blanca molt alta, que representa la sanitat, i que ha llegit un manifest per a que tothom agafi ànims i remuntar”.

A escena hi han pujat els actuals integrants del grup, així com joves ballarines. I és que, com explica el president d’El Progrés, “serà un grup en el que volem que hi pugui participar gent de totes les edats que siguin socis i sòcies de l’entitat”.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

A més, el grup de teatre Somnis d’El Progrés també vol obrir-se a la resta d’associacions locals. Francesc Querol avança que “Volem proposar a El Progrés i a l’Ajuntament de crear un espectacle de caire cíclic en el que hi actuarien grups i associacions de tot Martorell que vulguin: corals, grups de teatre, músics i particulars, i també premiar l’activitat d’alguns grups i persones que han fet coses singulars a Martorell”.

Francesc Querol, director del grup de teatre Somnis

Querol afegeix que aquesta proposta la plantejaran ben aviat tant a la direcció d’El Progrés com a l’Ajuntament i, si s’accepta i tira endavant, l’objectiu podria ser fer un primer muntatge al mes de juny.