Després de mesos de treball, el nou web del Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) ja és una realitat. La Farmàcia Bujons, actual seu de l’entitat, n’ha allotjat la presentació aquest divendres, a càrrec del vicepresident del CEM, Aldred Mauri, i amb la presència del primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, i del regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral. La nova eina virtual incorpora molts més elements de coneixements científics i de divulgació.
Alfred Mauri, vicepresident del CEM, ha remarcat que la nova pàgina web conté la informació que fa referència a l’entitat (seu social, junta directiva i comptes), però “el canvi més notable, des del punt de vista informatiu, són els focus d’interès on presentem, de manera més detallada, els aspectes més rellevants de la nostra activitat relacionats amb la recerca històrica, la difusió del patrimoni, exposicions, formació, visites, innovació tecnològica, científica i experimental”.
També “es visualitza, de manera més clara, projectes emblemàtics del CEM com les excavacions de Santa Margarida i la pròpia Farmàcia Bujons, on a partir de setembre començarem la recuperació de la biblioteca i del fons d’arxiu”, ha recordat.
La pàgina, amb un disseny més potent, àgil i clar, permet a l’usuari adquirir diferents publicacions, la revista Apunts, accedir a la llibreria virtual i consultar les notícies relacionades amb l’entitat i la seva tasca.
Dilluns comença la campanya d’excavacions
El Centre d’Estudis Martorellencs ha aprofitat l’acte per presentar la campanya d’excavacions arqueològiques a Santa Margarida, que desenvoluparan entre l’11 i el 29 de juliol, i que es podrà seguir a través del nou web.
Prop d’una trentena d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat del País Basc i la Universitat de Potsdam de Polònia participaran del treball de camp, que enguany tindrà la finalitat d’aprofundir en els nivells paleocristians.
Jornada de portes obertes
Abans de finalitzar les excavacions, el CEM farà una jornada de portes obertes per ensenyar els resultats. En aquesta ocasió serà 27 de juliol, a les 19.00h, i es dedicarà a l’armament medieval, ja que l’any passat van trobar una daga al jaciment que ha estat rehabilitada. Juntament amb el Grup de Recreació Històrica Sacramental Sant Genís de Rocafort de Martorell faran la presentació de la troballa i aprofitaran per explicar com s’equipava un guerrer d’aquella època.