El PAS i el PAS Doble porten artistes consolidats i prop de 4.000 espectadors

248
La Belluga. Foto: Grisphoto

Punt i final als festivals de música PAS i PAS Doble a Martorell, que han reunit músics i formacions més properes i més consolidades, i que han atret un gran nombre d’espectadors, prop de 4.000. Enguany la novetat ha estat l’estrena del Pas Doble a la piscina d’estiu, amb molt bona acceptació. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, organitzadora de l’esdeveniment, en fa un balanç molt satisfactori.

“La valoració és molt positiva. Hem tingut més de 2.600 persones al PAS i hem engegat el nou PAS Doble, que allarga el festival dos caps de setmana més”. Una cita que ha tingut prop de 1.200 assistents, i que suposa “un triomf en la situació actual de pandèmia”. Així ho destaca el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González, qui ha passat balanç al certamen musical.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Entre el 9 de juliol i el 7 d’agost, Martorell ha viscut 13 nits musicals. Primer, amb Mélodie Gimart; Queralt Lahoz; Patáx; Ferran Palau; Meritxell Neddermann; l’Escola Municipal de Música; Marc Parrot i Eva Armisén i La Belluga -al PAS del pont del Diable-. Després, amb Mishima; Elena Gadel i Marta Robles; Joan Miquel Oliver i Clara Peya al PAS Doble, celebrat a continuació.

“Aquest ha estat un PAS no tant per descobrir propostes noves, sinó per gaudir d’artistes amb una trajectòria de lustres i dècades, i han estat molt reeixits”, apunta. Per González, una bona solució en un moment difícil, en el que “no hem pogut contractar artistes de fora de l’Estat ni anar a buscar-los al mercat anglosaxó com fèiem abans, a causa del Brexit”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Un festival que ha superat dificultats importants, com ara “formacions que han vingut a Martorell delmades per la COVID-19, i que fins i tot han hagut d’improvisar algun cantant en poques hores, o la necessitat de canviar ràpidament l’escenari de la piscina d’estiu a El Progrés a causa del temps en alguna actuació”.

A més, la Regidoria ha treballat per corregir “el fet que algunes persones reservaven cadires per a un espectacle però després no hi anaven”. Per solucionar-ho, ha calgut aplicar “diverses mesures, com ara una falca informativa que s’emetia durant la vetllada, un bànner a la pàgina web o l’enviament de diversos correus electrònics”. Les accions han tingut efecte: “Han fet que l’ocupació passés del 60 a més del 75%”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Ara, torn per la Festa Major

Acabat el PAS, és torn per la Festa Major, que arriba el proper dissabte. El regidor destaca que “ja és un èxit que la podem fer”, recomana “mirar bé el programa” i, sobre les actuacions musicals, destaca que “ens costarà estar asseguts a la cadira. Ens vindran moltes ganes de ballar amb Ladilla Rusa, Kiko Veneno i Los Manolos”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

González recalca que la reserva de la localitat -necessària en tots els actes de Festa Major- “no implica que s’hagi de pagar, sinó que el dipòsit de 3 euros que es demana i que es tornarà després”. Una mesura per evitar que hi hagi un excés de gent que reservi cadires i que després no hi assisteixi.