El Patronat obre la inscripció a 33 cursos i tallers d’esport i salut per a usuaris de totes les edats

2517
Newdance
Newdance

El Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Martorell (PMSAPM) obre el període d’informació i matrícula a un bloc de 33 cursos i tallers per al curs 2017-18. Majoritàriament, es tracta d’activitats relacionades amb els esports, però també amb la salut, teràpies i rehabilitació. Esdevenen una part del gruix d’activitats del Patronat, i que són seguides anualment per més de 7.000 usuaris.

Natació, psicomotricitat, new dance, judo, gimnàstica artística, ioga, aigua gym i altres teràpies aquàtiques són alguns dels temes d’aquestes 33 propostes. Van adreçades a abonats i cursillistes per al proper curs, i algunes d’elles ja arrenquen el 4 de setembre. Núria Canal, coordinadora de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell, explica que “des del Patronat treballem per consolidar i millorar la cartera de serveis que oferim a petits i grans”.

Núria Canal, coordinadora de l'Àrea de Serveis d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de Martorell

Majoria d’activitats esportives

La gran majoria dels cursos i tallers corresponen a l’àmbit esportiu. La regidora d’Esports de l’Ajuntament, Belén Leiva, explica que l’oferta es desgrana segons edats en 4 blocs: de 0 a 3 anys, de 4 a 14, de 15 a 65 i per als més grans de 65, així com també hi ha un bloc d’activitats terapèutiques.

Belén Leiva, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Martorell

Les modalitats esportives incloses en la programació són molt variades: natació, futbol, futbol sala, atletisme, bàsquet, handbol, voleibol, judo i gimnàstica artística. Leiva recomana accedir al web del Patronat per tal de consultar la fitxa tècnica de cadascuna d’elles, en la que es detalla a quin col·lectiu s’adrecen, quin serà el calendari, el número mínim de places, els horaris setmanals i l’equipament on es duran a terme.

Belén Leiva, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Martorell

La informació i inscripcions a algun d’aquests 33 cursos i tallers es pot fer, durant l’agost, al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES). A partir del 4 de setembre, també serà possible a la resta d’Oficines d’Atenció al Ciutadà del PMSAPM: Complex Educatiu, Complex Esportiu Torrent de Llops, Pavelló Esportiu Municipal, Complex Esportiu La Vila i dependències de la plaça de la Vila número 27.

Més de 7.000 persones segueixen el total d’activitats del Patronat
La regidora Canal considera que el PMSAPM programa un catàleg de serveis “molt variat, per satisfer els gustos de petits i grans: ensenyament, cultura, esports i salut”. A més del bloc d’activitats esportives i terapèutiques, ofereix altres propostes relacionades amb l’ensenyament i la formació (l’Escola de Música, la de Costura o la d’Anglès), l’Escola de Formació d’Adults, el Servei Local de Català, el Punt Òmnia, el punt de suport de la UOC i el PQPI-PTT). Amb tot plegat, “s’atén anualment entre 7.000 i 8.000 persones. Això és molt important perquè totes aquestes activitats s’inclouen en la formació holística de les persones, i seguirem treballant en aquesta línia”.