The Chanclettes torna a la Festa Petarda dilluns amb un xou de músiques que han marcat vàries generacions

1954

Música, ball i divertiment esbojarrat per a reviure, en unes hores, la memòria musical, televisiva i cinematogràfica de diverses generacions. Aquesta és la proposta de la companyia The Chanclettes, que es convertirà en la primera actuació de la Festa Major 2017 dins l’anomenada Festa Petarda. La cita: el dilluns 14 d’agost després del 5è Cercanit, quan siguin les 00.30h de la matinada.

The Chanclettes és una companyia catalana de teatre d’humor i cabaret composada per Josep Maria Portavella –director-, Josep Coll –estilisme- i Xavier Palomino –coreografia-, nascuda fa més de vint anys. Es defineixen com a creadors del túrmixplayback: una barreja de cançons, films, anuncis i programes de televisió servits per unes ‘transmuses’ amb perruques i talons. La seva trajectòria els ha portat a fer més de 2.000 actuacions i participacions en programes televisius i han aconseguit reconeixements a la seva creativitat artística com ara el Premi Aplaudiment Sebastià Gasch (2000) i l’Aste Nagusia de Bilbao (2004).

Després de l’èxit de convocatòria i d’acceptació que va tenir la irrupció d’una part de la formació en la Festa Major de Martorell de l’any passat, el grup repeteix visita enguany amb la voluntat de contradir totalment la dita castellana que diu que “segundas partes nunca fueron buenas”. Així ho defensa el seu director, Josep Maria Portavella, en l’entrevista que li fa Maria Cerezuela a Ràdio Martorell.