El Ple de desembre aprova de manera definitiva el pressupost municipal de 2018

1205
Ple Municipal Desembre 2017
Ple Municipal Desembre 2017

El darrer Ple Municipal de l’any, celebrat dilluns al vespre, va aprovar de manera definitiva el pressupost general de l’Ajuntament de Martorell de 2018 i les plantilles de personal d’aquesta institució i del seu Patronat. Va ser amb el vot favorable de l’equip de govern. PP es va abstenir i PSC, Movem Martorell i Som Martorell, tres partits que havien presentat al·legacions que no van ser acceptades, hi van votar en contra. El pressupost de 2018, presentat i debatut en el Ple de novembre, serà de 38,5 milions d’euros i incrementa en un 6,5% el del 2017.

El regidor d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament, Josep Casasayas, va destacar tres aspectes del pressupost acabat d’aprovar: “la partida de Serveis Socials es manté en les mateixes xifres de l’any passat; mantenim les xifres dels impostos des de 2012 i comptem amb una partida d’inversions de més de 5 milions d’euros, amb una important partida de 3,2 milions d’euros per a la construcció del nou Pavelló PAV-3 a Can Cases”. Pel regidor, “és un bon pressupost, el millor possible que podríem fer per al poble”.

Josep Casasayas, regidor d'Hisenda

El pressupost es va aprovar després que es rebutgessin les al·legacions presentades pel PSC, Movem Martorell i Som Martorell. El portaveu socialista, Lluís Tomás, va enumerar les 26 propostes, d’àmbits molt diversos que havia fet el seu partit “i que no impliquen un increment de partides pressupostàries. Però vostès no n’han acceptat ni una, com tampoc les dels altres grups. Ens hagués agradat un gest de bona voluntat per part seva. Per això, votarem en contra”.

LLuís Tomàs, portaveu PSC

Movem Martorell havia presentat 30 al·legacions. El portaveu del grup, José Simón, va agrupar-les en quatre grans blocs: “recuperar patrimoni municipal, potenciar les ajudes a les famílies, esdevenir un municipi sostenible en medi ambient i incrementar les mesures per lluitar contra l’atur”. Com a mesures més concretes, també es va referir a “apostar pel comerç de proximitat i per la rehabilitació d’edificis”.

José Simón, portaveu Movem Martorell

El regidor de Som Martorell, Sergio Rodríguez, va dir que “lamentem que, com sempre, s’hagin desestimat les nostres 16 propostes, que van des de la tarificació social als ajuts a les famílies en base als ingressos, i altres aspectes com la necessitat que l’Ajuntament redueixi despesa en lloguer de locals o que es millori la gestió de l’Ateneu Multiespais de Can Carreras”.

Sergio Rodríguez, portaveu Som Martorell

El portaveu popular, Vicente Casal, no va entrar en el debat del punt tot i reconèixer en la seva intervenció que “hi havia algunes al·legacions interessants i hagués estat bé poder incorporar-les”.

Vicente Casal, portaveu PP

Casasayas va respondre als portaveus de l’oposició dient que “les al·legacions que han fet són molt legítimes, però cal aclarir que una part ja estan incloses al pressupost, d’altres formen part de l’ideari de l’equip de govern i un tercer bloc no coincideixen amb la nostra manera de fer política”. L’alcalde, Xavier Fonollosa, va intervenir en el debat per afegir que “més de la meitat de les propostes que vostès ens formulen ja estan incloses dins de partides genèriques, i moltes les venim fent des de fa anys”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els vots de l’equip de govern municipal també van fer possible l’aprovació de les ordenances fiscals per a l’any 2018 i l’aprovació de l’ordenança de preus públics per a la prestació de serveis d’atenció a les persones. En tots dos casos, el PP es va abstenir i els grups del PSC, Movem Martorell i Som Martorell hi van votar en contra.