El ple de l’Ajuntament, a favor del dret a l’autodeterminació de Catalunya aprovat pel Parlament

724

El ple de l’Ajuntament de Martorell va aprovar una moció de suport a la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya el 27 de setembre per a l’exercici del dret a l’autodeterminació. La moció, presentada pels grups municipals de CiU, ERC i ICV, també va obtenir el vot favorable dels quatre regidors del PSC, malgrat que aquest partit s’havia abstingut al Parlament. La moció va ser aprovada amb 19 vots a favor i amb els 2 en contra del PP.

Els regidors socialistes van votar a favor de la moció després de demanar als tres grups que la presentaven que en modifiquessin el títol i canviessin el “dret d’autodeterminació” que resa a la resolució aprovada pel Parlament pel “dret a decidir”. Un cop acceptada la modificació, es va iniciar el debat en què només el portaveu del PP s’hi va declarar en contra amb l’argument que s’estava aprovant una “il·legalitat”.

La moció aprovada pel ple de l’Ajuntament de Martorell “dóna ple suport a la Resolució del Parlament de Catalunya, aprovada el 27 de setembre de 2012, sobre el dret a decidir lliurement i democràtica el futur de Catalunya i la necessitat d’una consulta al poble català”.

D’altra banda, el ple va rebutjar una segona moció, presentada per ERC, en què es demanava al Parlament que sotmetés “a votació la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya en el termini màxim de dos mesos”. La moció va merèixer el vot a favor del regidor d’ERC, l’abstenció dels grups de CiU, PSC i ICV, i va ser rebutjada amb els dos en contra del PP.

Modificació de les ordenances fiscals 2013

El ple també va aprovar les modificacions de les ordenances fiscals per a l’exercici fiscal 2013, que preveuen un increment de mitjana del 3,1 per cent, corresponent a l’IPC anual. El regidor d’Hisenda i Règim Interior, Josep Casasayas, va explicar que només hi ha dues excepcions, la de l’IBI, que només creix d’un punt, i el servei de recollida de les escombraries que pujarà d’un 5 per cent atès que és deficitari. Les modificacions es van aprovar amb els 11 vots favorables de CiU, 2 abstencions del PP i 8 en contra del PSC, ICV i ERC.