El pont d’Anoia visibilitza el Dia Mundial per la Conscienciació sobre les Neurofibromatosis

318

Aquest vespre, el pont d’Anoia s’ha il·luminat dels colors verd i blau, amb motiu del Dia Internacional de la Neurofibromatosi, que es va celebrar el passat 17 de maig. D’aquesta manera, Martorell se suma al moviment Shine a Light on NF, un acte que consisteix a il·luminar edificis i monuments de pobles i ciutats amb llums d’aquests colors, per tal de fer visibles aquestes malalties.

Shine a Light on NF (Posem llum a les Neurofibromatosis) és una iniciativa d’esforç comunitari, encaminada a conscienciar a la comunitat sobre la malaltia, mitjançant la il·luminació en blau i verd d’edificis, ponts, monuments i altres punts de referència.

La neurofibromatosi és un trastorn genètic del sistema nerviós, són malalties genètiques minoritàries, que afecten una de cada 3.000 persones en el cas de la Neurofibromatosi 1 (NF1) i en una de cada 40.000 persones de la Neurofibromatosi 2 (NF2). Afecta la manera com les cèl·lules creixen i es formen, i provoca el creixement de tumors als nervis. En general, els tumors són benignes, però de vegades es poden convertir en càncer.

La neurofibromatosi es pot heretar dels pares i mares o pot ocórrer per una mutació als gens. No hi ha cap cura. El tractament pot ajudar a controlar els símptomes, depenent del tipus de malaltia i de la gravetat.