El pont del Diable, els museus i el patrimoni locals, al festival Tarraco Viva fins diumenge

1769
Museus de Martorell al festival Tarraco Viva. Gemma Jiménez i Sandra Barber
Museus de Martorell al festival Tarraco Viva. Gemma Jiménez i Sandra Barber

Museus de Martorell és present, per quart cop consecutiu, al Tarraco Viva, el festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica d’època romana. Aquest certamen se celebra a Tarragona aquest cap de setmana i enguany arriba a la 29a edició. Museus hi serà a la Fira Roma als Museus del Món en forma d’estand informatiu i divulgatiu a la zona del Camp de Mart, des d’aquest divendres a la tarda i fins el diumenge al migdia.

El pont del Diable serà de nou l’element martorellenc a mostrar als visitants del festival, i d’aquesta tasca se’n faran càrrec les guies culturals de Museus de Martorell Gemma Jiménez i Sandra Barber. Jiménez explica que la principal aportació serà, òbviament, el pont del Diable, degut als seus orígens romans.

Gemma Jiménez, guia de Museus de Martorell

Però a més del propi pont del Diable, Museus de Martorell aportarà fulletons informatius referents a espais com ara l’Enrajolada Casa Museu Santacana o el Museu Vicenç Ros. Jiménez comenta que és una manera d’apropar el patrimoni local a tots els visitants de la fira.

Gemma Jiménez, guia de Museus de Martorell

La Fira de Museus de Tarraco Viva té per objectiu acollir a museus, jaciments arqueològics, ajuntaments, organismes de la Generalitat i de l’administració de l’Estat. També acull patronats de turisme, empreses de gestió i divulgació del patrimoni i publicacions, d’època romana, cultura ibera, antic Egipte i antiga Grècia. En 18 anys s’ha consolidat com un espai de trobada on poder compartir experiències, inquietuds i treballs, en la que hi participen ciutats i jaciments d’arreu de Catalunya, d’Espanya i d’Europa.

L’estand de Museus de Martorell a Tarraco Viva de Tarragona, a la zona del Camp de Mart, es podrà visitar des d’avui divendres de 17.00 a 21.00h. També romandrà obert demà dissabte al matí (de 10.00 a 14.30h) i a la tarda de 17.00 a 21.00h, i diumenge de 10.00 a 14.30h.