El president de la Generalitat inaugurarà divendres el Centre d’FP d’Automoció

1162

El president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà divendres el Centre de Formació Professional d’Automoció. Ubicat a Martorell, entrarà en funcionament el curs vinent, estarà adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya i impulsarà un model de formació professional integrada per al sector automoció. Quan estigui a ple rendiment, es calcula que acollirà 420 alumnes de formació inicial i fins a 14.000 de formació continuada.

El nou Centre de Formació Professional d’Automoció, situat a prop de la planta de SEAT, està adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya i s’ubica en un edifici de més de 10.000 metres quadrats, que es posarà en marxa el curs vinent. El centre impulsarà un model de formació professional integrada per al sector de l’automoció, tal i com preveu el III Pla de Formació Professional de Catalunya.

En base a aquest model formatiu, s’impartirà formació professional inicial dual (seguint el model alemany), formació professional per a l’ocupació (tant per a persones en atur com per a treballadors en actiu), formació a mida segons la demanda de les empreses de l’automoció i serveis a empreses i persones (acreditació de competències o itineraris formatius, entre d’altres).

El centre, amb un equipament tecnològic molt avançat, comptarà amb la col·laboració del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, que garantirà una oferta formativa adaptada a les necessitats presents i futures del sector.

Quan estigui a ple rendiment, es calcula que acollirà 420 alumnes de formació inicial i fins a 14.000 alumnes adults en formació continuada.

Impuls per a la capital de l’automoció
El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Martorell, Xavier Fonollosa, ha afirmat que el Centre de Formació Professional d’Automoció suposarà “un gran impuls per a Martorell com a capital de l’automoció de l’estat espanyol i fomentarà l’ocupació a la zona, doncs avui sabem que per tenir un nivell d’ocupació es necessita qualificació”.

Fonollosa ha recordat que “fa quatre anys vam dir que faríem tot el possible per a que el centre fos una realitat i, ara que ho és, n’estem molt satisfets. L’equipament comptarà amb molts alumnes martorellencs que tindran un alt índex de probabilitats de sortir amb feina a la indústria de l’automoció i empreses auxiliars”.