El Procicat manté el confinament comarcal i la resta de mesures

175

El Procicat s’ha reunit avui divendres i ha determinat mantenir el confinament comarcal a tot Catalunya fins al dilluns 26 d’abril, i es descarta per ara l’opció d’ampliar la mobilitat a l’àmbit de les vegueries. La Generalitat es dona de marge una setmana per doblegar la corba i reprendre la reobertura. De moment, es mantenen les mesures vigents.

Les restriccions de mobilitat vigents es mantenen, segons ha apuntat el secretari general de Salut Pública, Marc Ramentol, per qui el govern necessita “set dies més” per estabilitzar els contagis, entrar de nou a la regressió i “doblegar la corba”. Salut es marca el 26 d’abril com un “horitzó” per poder reprendre la reobertura en funció a les dades epidemiològiques.

Ramentol reconeix que “No hi ha hagut una explosió de casos per Setmana Santa. S’ha mantingut constant i els últims dies començaríem a entrar en una estabilització del creixement epidèmic”, ha dit. Tot i així, es marca com a objectiu “consolidar-ho i doblegar la pressió assistencial a crítics”.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afegit que 500 hospitalitzats a les UCIs per Covid-19 és una “xifra massa elevada, encara”, un 52% del total de crítics.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha dit que cal “corregir” el repunt de pacients crítics i ha agraït a la ciutadania el compliment de les mesures per Setmana Santa: “S’ha traduït en que el creixement no hagi estat vertical”.

Continuen les mesures vigents

Es mantenen vigents les mesures que hi havia fins ara, entre les que destaquen el toc de queda de 22.00 a 6.00h; l’obertura permesa de tot el comerç -entre setmana i caps de setmana- amb un horari límit a les 21.00h; el servei de taula de bars i restaurants de manera continuada des de les 7.30 a les 17.00h. Es manté l’opció de servir menjar per emportar fora d’aquest horari. Es manté l’aforament del 30% a l’interior dels establiments i sense límit a l’exterior, però amb un màxim de quatre persones per taula o bé una bombolla de convivència.

Els equipaments culturals poden obrir amb un 50% de l’aforament i un màxim de 1.000 persones assegudes en cas l’acte sigui a l’aire lliure o en espais amb ventilació reforçada. Es poden fer gales, festivals i cerimònies de lliurament de premis, respectant el 50% d’aforament. Els actes de cultura popular i tradicional es permeten sempre que es facin en un espai perimetral o tancat. Les biblioteques, arxius, museus, sales d’exposicions i galeries d’art tenen l’aforament al 50%. A l’esport, continuen autoritzades totes les competicions de l’esport federat i es permet també l’assistència de públic: un 50% a l’aire lliure i un 30% en espais tancats.