El Progrés acull diumenge una doble sessió de ‘Bona Gent’ amb Quim Masferrer

210
'Bona gent', de Quim Masferrer

Després de patir alguns ajornaments a causa de les restriccions per la COVID-19, arriba finalment a casa nostra l’espectacle Bona Gent de Guerrilla Produccions i comandat per Quim Masferrer. La cita definitiva serà aquest diumenge 25 d’abril al teatre d’El Progrés, amb sessions a les 16.30 i a les 19.00h, dins del cicle Monoloaddictes i de la programació de la Fira de Primavera.

Masferrer serà de nou a Martorell, un poble que coneix bé, ja que “n’he estat pregoner, hi he actuat vàries vegades i a més, hi tinc família”. I hi arriba amb un espectacle en el que l’artista tira de beta d’una cosa que l’apassiona: “parlar amb gent anònima. Perquè tothom té una entrevista”.

D’aquí va sorgir el Bona gent, una aposta personal del de Sant Feliu de Buixalleu: “La meva productora no n’estava convençuda, però jo sí. I d’això en fa ja 180 actuacions!”, explica. Del show, no en pot avançar gaires coses: “No sé què passarà, però serà únic i irrepetible. Convertirem el teatre en l’escenari i els protagonistes en seran el públic”.

Quim Masferrer

Bona prova d’això és que “hi ha persones que han vist el ‘Bona Gent’ fins a quinze vegades. Mai és igual!”. El secret és que Masferrer fa bocins l’anomenada ‘quarta paret’, la barrera imaginària que existeix entre escenari i platea, entre actors i espectadors. L’artista baixarà a la sala de butaques, es dirigirà cap als espectadors i hi compartirà una estona:

Quim Masferrer

De convertir el públic en protagonista, Masferrer reconeix que “ens n’enriquim tots plegats”. La conclusió que n’ha extret és que “tots els humans tenim les mateixes preocupacions: l’amor, la feina, la salut, la mort…la diferència està en com ho vivim i en els matisos”.

Quim Masferrer

Masferrer homenatja els espectadors i tot el que han hagut d’aguantar el darrer any en plena pandèmia. I reflexiona sobre com hauria estat el confinament si no haguéssim pogut consumir cultura des de les nostres cases:

Quim Masferrer

L’actor gironí arriba diumenge a Martorell “amb moltes ganes” de tornar a homenatjar el públic i convertir-lo en protagonista d’un espectacle que sempre és diferent i del que confessa “aprendre moltes coses”. Per a les dues sessions programades, a les 16.30 i a les 19.00h, resten encara algunes localitats disponibles, que es poden adquirir al web entrades.martorell.cat.

'Bona gent', de Quim Masferrer