El projecte ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ creix i ja compta amb el suport de 8 ajuntaments

1004

Amb l’objectiu de dinamitzar l’esperit emprenedor de la zona, ara fa tres anys, diversos municipis del Baix Llobregat Nord, capitanejats per Martorell, van unir esforços a través del projecte ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’. Educar emocionalment els emprenedors i acompanyar els empresaris perquè desenvolupin el seu talent a través d’una funció professional útil, n’és l’objectiu. L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha estat el darrer a adherir-s’hi i ja són 8 els ajuntaments implicats.

‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ permet oferir un seguit de “cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l’esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores”, segons ha definit el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat.

El projecte, finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats, es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents consistoris que conformen la zona nord del Baix Llobregat: Martorell, Olesa de Montserrat, Abrera, Collbató, Esparreguera, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires i, recentment, Castellví de Rosanes. Lluís Amat ha subratllat que “som ajuntaments de colors polítics diferents, però amb una idea clara del que volem pel territori nostre territori. Seguirem creient en aquest projecte i intentarem aconseguir més recursos per aconseguir més volum d’accions”.

El 24 de febrer (horari a convenir) es farà el taller ‘Flydays: un far per salvar idees’. El 15 de març, de 10.00 a 13.00h ‘Curiosity Lab: workshop d’innovació empresarial’. També hi ha programat una sessió de ‘Mentoring Empresarial’ (a convenir). Les accions formatives són gratuïtes i estan dirigides a empreses i persones emprenedores. Totes elles es desenvoluparan al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa de Martorell.

8è Concurs d’Iniciatives Empresarials

Els ajuntaments pertanyents al ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ han posat en marxa la convocatòria del 8è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, que té l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç dels usuaris dels serveis d’atenció als emprenedors i difondre la cultura emprenedora entre els joves.

El passat 15 de gener de 2017 va obrir-se el termini per inscriure’s al concurs i romandrà obert fins el 28 de febrer. La inscripció i documentació ha de ser lliurada als serveis d’atenció a emprenedors dels ajuntaments participants en la convocatòria.

El concurs, que té cinc categories, busca també augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions, aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.

Segons Amat, “amb la dinamització supramunicipal d’aquestes accions es pretén incrementar la creació de noves empreses contribuint a consolidar i enfortir el teixit econòmic del territori”. Un altre dels objectius plantejats és “potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostra comarca”, ha destacat el regidor.

El Concurs d’Iniciatives Empresarials premiarà la millor empresa innovadora del territori amb 2.000€ i la gravació d’un reportatge de vídeo comercial per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600€. Premi de 2.000€ a la millor empresa o trajectòria empresarial en el sector comerç. També se li farà la gravació d’un reportatge de vídeo comercial per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600€. Premi a la millor empresa o trajectòria empresarial en el sector serveis, dotat en 2.000€ i la gravació d’un reportatge de vídeo comercial per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600€. Premi a la millor iniciativa empresarial promoguda per a col·lectius majors de 45 anys, que estarà dotat amb 2.000€ i la gravació d’un reportatge de vídeo comercial per potenciar la trajectòria de l’empresa i posicionament web o xarxes socials, valorat en 600€. Finalment, premi a la millor idea jove de negoci, al que se li destinaran 2.000€, que es repartiran a parts iguals, el centre d’ensenyament i al guanyador o grup de guanyadors, i la publicació de la millor idea jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord).