El Punt Òmnia reprèn cursos i tallers presencials de tots els nivells sobre les TIC

732

El Punt Òmnia de Martorell reprèn aquest octubre les activitats presencials de tallers i cursos gratuïts al Complex Educatiu. La finalitat que tenen és que els usuaris coneguin i aprenguin a utilitzar les noves tecnologies, tant des d’un nivell molt bàsic com a l’aprofundiment. Els tallers se celebraran en grups reduïts de fins a sis persones, garantint un protocol d’higiene i seguretat COVID-19.

Aquest servei, ubicat al número 11 del carrer de Josep Tarradellas, ha programat 7 tallers d’octubre a desembre. Per a més informació i inscripcions, cal contactar al telèfon 93 775 25 38, a martorell@xarxaomnia.gencat.cat o presencialment els dilluns de 09.00 a 13.30h.

Una primera proposta s’anomena ‘Tràmits online’, tots els dilluns de 09.30 a 12.45h. Sergi Aragonès, responsable del servei a Martorell, explica que “és un espai per a ajudar a fer tràmits en línia, com ara el DNI, hisenda, SOC o la demanda de l’Ingrés Mínim Vital”.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell

El taller ‘Descobrir les TIC Nivell 0’ -dimarts i dijous de 10.45 a 11.45h- es destina “a persones que mai han fet servir ordinadors o que no n’han aprofundit gaire. També donarem importància a l’ús dels smartphones i les tablets com a alternativa a l’ordinador”.

Pel que fa al ‘Recicla’t’ -dimecres de 09.30 a 10.30h-, va dirigit “a persones que ja coneixen la informàtica i l’ofimàtica, però no les noves eines”, i aprendran sobre el programari lliure, serveis web i les noves tendències.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell

Es proposarà el ‘Dissenya i edita’, un taller d’iniciació en el disseny digital per aprendre a editar en vídeo, imatges, música, disseny gràfic web i 3D “per a qui sempre li ha fet gràcia aquest món, però no s’hi ha atrevit”. Se celebrarà els dimarts i dijous de 12.00 a 13.15h.

L”Espai de trobada’, és un grup de debat i treball creat el març de 2019 per parlar de temes de tecnologia -seguretat i privacitat, programari lliure, etc- previst tots els dimecres de 10.45 a 11.45h.

Quinzenalment també s’acollirà un cicle de xerrades i tallers que, sota el nom de ‘Píndoles’, proposarà temes relacionats amb les TIC -la seguretat a les xarxes, les millors aplicacions, els millors espais web sobre determinades temàtiques, etc-.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell

Finalment, els ‘Cursos d’ocupabilitat’ es dirigeixen a persones estrangeres en procés d’arrelament a Catalunya, derivades del Circuit d’Acollida Local. Coneixeran aspectes com ara les lleis laborals i els serveis, drets i deures dels treballadors i la cerca de feina.

Sergi Aragonès, responsable del Punt Òmnia a Martorell

Per altra banda, el Punt Òmnia també cedirà les seves instal·lacions a les entitats de Martorell els divendres per a que puguin dur a terme les seves activitats en aquest espai, amb sol·licitud prèvia i aforament limitat.