El regidor Fonollosa exposa els dos eixos bàsics de l’avanç del Pla General d’Ordenació Urbana

890

L’Ajuntament de Martorell va exposar, ahir al vespre a la Casa de Cultura la Vila, els trets diferencials que proposa l’avanç del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). En la primera sessió informativa del procés de revisió del PGOU, el primer tinent d’alcalde i regidor de Planificació Urbanística, Xavier Fonollosa, va explicar que “el nou Pla General que volem impulsar per Martorell destaca en dos aspectes: un creixement sostenible del sector logístic i terciari per afavorir la regeneració econòmica i un creixement moderat en habitatge”.

L’actual PGOU, aprovat l’any 1991, tenia una clara tendència al creixement residencial. Fonollosa va argumentar que “aquest aspecte ja el tenim resol amb els projectes previstos a la Sínia I i II”. A més va apuntar que el creixement que es preveu a Martorell en els propers 20 anys, i segons el Pla Territorial Metropolità, és entre 10.000 o 15.000 habitants més.

L’Ajuntament ha iniciat un procés d’anàlisi, treball i participació ciutadana que culminarà amb l’aprovació d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que serà l’instrument d’ordenació integral del territori que determini les línies bàsiques del desenvolupament sostenible de Martorell amb la finalitat de garantir la qualitat de vida de les generacions presents i futures.

Enfortir la posició geoestratègica de Martorell
El nou PGOU que impulsa l’Ajuntament de Martorell pretén, segons Fonollosa, “enfortir la posició geoestratègica del municipi. La nostra situació privilegiada, sent cruïlla entre l’A2 i l’AP7 i a 20 kilòmetres del Port de Barcelona ens ha de permetre continuar sent un pols d’atracció per a grans empreses que vulguin créixer a Martorell”. El creixement sostenible en aquest àmbit es proposa en un sector al límit amb el terme municipal de Sant Esteve Sesrovires. Fonollosa apunta que “un cop recuperem el pols a l’actual crisi econòmica, Martorell ha de tenir les eines per afavorir a les empreses i possibilitar, així, l’espai idoni per créixer, desenvolupar la seva activitat i generar llocs de treball per a la gent de Martorell”.

La primera sessió informativa la va presentar l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa i els arquitectes municipals, Joan Romagosa i Rodrigo Alaminos.

Dues sessions més
El proper dijous, 25 d’octubre, es farà una segona sessió al Complex Educatiu (c/Josep Tarradellas 11), a les 19.00 hores. L’Audiència Pública sobre l’Avanç del PGOU es farà el 8 de novembre a l’auditori Joan Cererols del Centre Cultural (Plaça de les Cultures, s/n), a les 19.00 hores.

L’acte va acabar amb un torn de precs i preguntes per part del públic assistent. Tota la informació detallada sobre el nou POUM la podreu trobar a la plana web de l’Ajuntament www.martorell.cat/ POUM o a l’Oficina de redacció del POUM a l’edifici de l’Ajuntament, plaça de La Vila 46, 1a planta, de 9.00 a 14.00 hores.