L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) ha designat el restaurant Aqqua de Martorell com un dels millors 50 del Baix Llobregat i l’Hospitalet. Així queda reflectit en la seva nova guia, per la que un jurat gastronòmic de primer nivell ha fet tasts i visites durant el 2019 a negocis del sector. Aquest dilluns es va celebrar al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat la gala de presentació de la primera edició de la guia i es va conèixer el rànquing.

L’Aqqua, amb el Jordi Bartés a la seva gerència, apareix en el lloc 45 de la guia Els millors 50 restaurants del Baix Llobregat i l’Hospitalet. Un treball que aposta per la restauració del producte de proximitat i el turisme sostenible, per cultivar el gust pel plaer, la qualitat i els productes i productors de proximitat. Alhora, intenta identificar menjar amb cultura, identitat i riquesa, escapant de propostes elitistes i apostant per una cuina arrelada al territori i accessible a totes les butxaques. Finalment, enalteix la comarca a través de la gastronomia com a territori de referència al país.

'Els 50 millors restaurants del Baix Llobregat i l'Hospitalet'

La guia és fruit de dos anys de treball, culminats amb la visita als restaurants de 10 persones de diferents àmbits (periodistes, bloggers, xefs, sommeliers,…) que han tastat les propostes gastronòmiques de 75 restaurants, i que han valorat l’ús del producte de proximitat i la capacitat de generar turisme de qualitat -a més de criteris com els plats, la carta, el menú, els emplatats, el servei, el local, el celler o la qualitat-preu. Ho explica el gerent de l’Aqqua, Jordi Bartés.

Jordi Bartés, gerent del restaurant Aqqua

Situat al carrer de Gelida número 53, l’Aqqua és un referent de la cuina catalana i mediterrània contemporània. En els seus fogons es troba producte local que combina la tradició amb les noves maneres de fer i que té com a senyal d´identitat el respecte pel producte i l´equilibri just entre tradició i actualitat. El projecte, segons defineix la guia, “s’ha adaptat perfectament als tres públics objectius; els usuaris, els veïns i els que venen d’arreu de les contrades per fruir d’una cuina mediterrànea tranquil·la, gens excèntrica i molt honesta.”

Jordi Bartés, gerent del restaurant Aqqua
Jordi Bartés, gerent del restaurant Aqqua
Jordi Bartés, gerent del restaurant Aqqua

Des de fa 8 anys, el restaurant Aqqua treballa per oferir una cuina catalana fresca, saborosa i saludable, plena de tradició i herència gastronòmica familiar martorellenca adquirida durant anys de l’Hotel Restaurant Manel. Per això, Bartés assegura que formar part de la guia Els millors 50 restaurants del Baix Llobregat i l’Hospitalet, és un reconeixement a la trajectòria familiar.

Jordi Bartés, gerent del restaurant Aqqua

La gala es va fer aquest dilluns, 13 de gener, i hi van assistir representants de les diferents institucions, alcaldes i de la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, a més de xefs de màxim prestigi i gastrònoms periodistes i patrocinadors. Conduit per la periodista Xènia Roset, es va presentar la guia, donant a conèixer la classificació dels 50 millors restaurants, i es va fer entrega d’un reconeixement a tots els restaurants que hi surten. El pòdium l’encapçalen el Marimorena (Sant Boi de Llobregat) en primer lloc; el Major 36 de Gavà com a segon i el Sucapà de l’Hospitalet, tercer.

Gala de presentació de la guia 'Els 50 millors restaurants del Baix Llobregat i l'Hospitalet'
Gala de presentació de la guia ‘Els 50 millors restaurants del Baix Llobregat i l’Hospitalet’

L’Associació de Gastronomia i Turisme es va fundar a finals de 2009 amb el propòsit de defensar el Parc Agrari del Baix Llobregat mitjançant el consum dels seus productes i la difusió de la coneixença dels seus espais.