El Sala5 Martorell certifica la permanència a Segona una temporada més

556
(Fotografia: Sala 5 Martorell)

El primer equip del Sala5 Martorell s’ha assegurat la permanència a Segona Divisió de futbol sala a dues jornades per tancar la temporada 2022-2023. Malgrat la derrota de dissabte a la pista de l’Alzira per 4 a 2, els de Víctor González van certificar la salvació perquè els dos equips que marquen el descens -El Valle i Benavente- també van perdre, i podran descansar tranquils en les dues últimes setmanes de competició.

A la pista valenciana, el local Carlitos va avançar el seu equip quan només passaven 4 minuts de partit, però Eric Panès, molt encertat en el primer temps, va aconseguir l’empat ràpidament. Un minut més tard, Gon Castejón feia el 2 a 1 però Panès hi contestava i deixava el marcador empatat al límit del descans.

En la represa, els d’Alzira van mostrar més encert i tot i la proposta del porter-jugador per part de Víctor González aconseguien transformar dos gols més que van ser la sentència i van suposar el 4 a 2 definitiu.

Tot i la derrota, el Sala5 Martorell seguirà a Segona Divisió un curs més. Tot plegat, gràcies a les desfetes de l’Atlético Benavente i El Valle, els equips implicats en la lluita per la salvació i que perseguien els mateix que vermells. Ara, sense opcions, han certificat el seu retorn a Segona Divisió B junt amb el Gran Canaria FS.

El primer equip del Club de Futbol Martorell va sumar dissabte un punt al camp de l’Atlètic Sant Just amb el 3 a 3 en un partit molt intens i amb molts gols. El hat-trick d’Alejandro, el seu primer amb la samarreta blanc-i-vermella, va marcar el camí en un Municipal de Sant Just que va veure com els locals van tallar les opcions de victòria dels de Javi Gómez.
Els blanc-i-vermells van signar un bon inici, gràcies a l’encert d’Alejandro a l’àrea local. Alfredo Trejo havia avisat abans amb un llançament perillós i quan només passaven deu minuts, Alejandro va obrir la llauna després d’una centrada molt precisa de Carles Güell.

Abans del descans, va haver temps per veure dos gols més, un per a cada equip. Alejandro va tornar a marcar per als blanc-i-vermells, però el local Pau Mateo va retallar distàncies a tocar del segon temps i va convertir l’1 a 2.

En la represa, la bona entrada dels santjustencs els va permetre empatar i va obligar els de Gómez a fer-se forts. Qui va tornar a aparèixer va ser Alejandro, que va retornar l’avantatge als martorellencs. Però aquest gol va quedar neutralitzat amb el d’Héctor Fernández des del punt de penal. El tècnic Javi Gómez va admetre que van tenir dubtes a la segona meitat i es va notar tot el que hi ha en joc en aquesta lliga.

Javi Gómez, entrenador del CF Martorell

Sobre el final del partit, en què l’àrbitre va afegir sis minuts i va xiular un penal dubtós, creu que va ser un error que els va penalitzar en excés. Després d’aquest empat, els blanc-i-vermells s’han quedat a dos punts de la sisena plaça i a tres dels llocs d’ascens directe a Superlliga.

En femení, el primer equip del CF Martorell va empatar sense gols contra el Sant Quirze i es manté penúltim a la taula.

En handbol, el primer equip femení del Club Handbol Martorell ha tancat, ara sí, la temporada 2022-2023. Després de certificar el descens -que podria canviar en cas que es compleixin les informacions que té el club groc-i-negre per part de la Federació Catalana d’Handbol-, les de Jordi Florenza van jugar dissabte el partit de Copa Catalana contra l’Handbol Esplugues.

Amb una derrota per 26 a 41, i tenint en compte que aquesta competició se celebra a partit únic, les martorellenques han tancat el curs. Va ser en un partit on, segons explica l’entrenador Jordi Florenza, volien acumular bones sensacions i donar oportunitats a totes les jugadores.

Jordi Florenza, entrenador del CHM Femení

Malgrat haver consumat el descens, la federació estatal podria afavorir les martorellenques amb la permanència, una decisió que fins a finals del mes de maig no se sabrà.

En el partit de dissabte, jugadores del filial i del juvenil van completar la convocatòria.
En masculí, empat a 29 de l’equip dirigit per Christian Stahringer. A casa, i contra el Canovelles, els martorellencs van sumar un punt que els ha pujat fins la quarta plaça, amb 7 punts, i 2 per sobre dels llocs de perill.