Andreu González, regidor de Cultura

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González, fa un balanç molt satisfactori de com ha anat la present edició de la Fira de Primavera. González qualifica “d’excel·lent” la resposta de la gent de Martorell al gran gruix d’actes programats. Tammateix, destaca la sensació d’entusiasme i de ganes de passar-s’ho bé de la ciutadania davant el conjunt de propostes.

En la següent entrevista a Ràdio Martorell, el regidor passa balanç d’una festa que s’ha desplegat al llarg de dos caps de setmana. En el primer, el protagonisme va ser per les actuacions musicals multitudinàries, mentre que el segon es va caracteritzar per la tradició i les fires al rovell de l’ou martorellenc, La Vila.

Diumenge es posava el punt i final a la Fira de Primavera. Com ha anat i quina valoració se’n pot fer d’aquests deu dies d’intensa activitat?

La valoració que en fem és molt bona, diria que excel·lent. Jo crec que el 10 potser no existeix perquè no ens hem d’adormir als llorers, però el balanç és molt bo perquè a tot arreu hi ha anat molta gent, hem fet activitats amb milers de persones participant-hi i no hi ha hagut problemes. Jo he vist en general un clima d’alegria, de civisme i de ganes de sortir al carrer a passar-s’ho bé.

Enguany el programa era molt extens, incloïa moltes activitats. Parlar de totes és impossible, però quines en destacaria del primer cap de setmana?

Hem tingut dos caps de setmana amb moltes activitats i dies entre setmana on també hi havia alguna activitat. El primer cap de setmana va quedar marcadíssim per les actuacions musicals, algunes d’elles multitudinàries, sobretot la de Rosario, i també el concert de Buhos, que es van desenvolupar amb molta normalitat i enmig d’un clima festiu. A més, entre setmana vam tenir la festa Anual de Flaixbac, que va portar artistes molt coneguts del món de la cançó actual com ara Scorpio, Vicco, La Pegatina i The Tyets.

Com marca la tradició, la pluja també va fer acte de presència. Com va afectar, aquest any?

Hem patit l’entrebanc de la pluja aquest passat dissabte a la nit, i que ens ha afectat en la suspensió de l’actuació de la llegenda del pont del Diable. Ha sigut una llàstima, perquè prometia molt. No vam poder salvar-la, ni tan sols anunciar-ho, perquè depenia de la sonorització i de la il·luminació, ja que no es podien engegar els respectius aparells perquè se n’hauria anat tot a Can Pistraus. Els acròbates sí que van poder fer alguna actuació, això sí.

De fet, no va ser l’únic moment en què va ploure aquest cap de setmana…

Exacte. Va ploure en dos moments, i cal entendre-ho, perquè estem en un moment en el que ens va molt bé. Diumenge ens va ploure amb l’actuació castellera. Però en aquest cas vam esperar, vam tenir paciència i vam poder celebrar-la, començant uns tres quarts d’hora més tard.

En aquesta línia referida a la sequera i al risc d’incendis, una de les novetats va ser la substitució del Piromusical per un espectacle de làser. Com es va prendre aquesta decisió?

L’equip de govern vam decidir de manera consensuada que era molt arriscat fer una actuació amb foc en situació d’extrema sequera, tot i que els darrers dies hagi disminuït una mica el risc d’incendi. En canvi, sí que vam realitzar el correfoc, i la raó és que aquest es fa sobre l’asfalt i el risc d’incendi és mínim quan se circula pel passeig de Catalunya. En canvi, el Piromusical se sol fer en llocs on hi ha molta vegetació i és més arriscat, ja que quasi no havia plogut en vuit mesos. Per això ens vam inclinar per fer un espectacle més novedós, que pot agradar més o menys, però sense tant de risc d’incendi.

Aquesta edició també s’ha caracteritzat per la celebració de dues fires comercials: una a la rambla de Les Bòbiles i a l’avinguda de Pep Ventura, i l’altra, aquest cap de setmana, a La Vila. Com han anat?

Han estat molt concorregudes, i això és el que els convé als nostres comerciants: que hi hagi pas de gent, que hi hagi vitalitat i una mica d’alegria en el consum, perquè això vol dir que tenim liquiditat i capacitat de gastar. Per tant és positiu i s’ha vist animació, tant a dalt com a baix. Per cert, aprofitant l’avinentesa, m’agradaria afegir que enguany hi ha hagut una nova activitat de l’Associació de Comerciants de La Vila: un bingo popular que ha funcionat molt bé, que ha tingut molt de públic i cal felicitar-los, també.

Vol destacar algun aspecte més?

Sobretot que l’ambient que ha predominat a tot arreu ha estat de bona entesa i de convivència. De vegades en altres poblacions hi ha incidents i problemes a la via pública i aquí no n’hem tingut, i és la millor de totes les notícies: que ens ho passem bé sense que hi hagi grans problemes policials ni de salut.

Àlbum fotogràfic Fira de Primavera 2023