El servei de barbacoes del Parc de Can Cases restarà tancat fins al 9 de setembre

1229
Parc Forestal Can Cases
Parc Forestal Can Cases

El servei de barbacoes del Parc Forestal de Can Cases restarà tancat fins al proper 9 de setembre. Degut a les condicions de sequera, l’Ajuntament de Martorell ha decidit ampliar el període de tancament, que es va iniciar el 23 de juny i que, en principi, havia de durar fins al dia 2 del mes present, si la situació climàtica era favorable. L’accés al Parc és obert a persones i vehicles, si no es decreten mesures excepcionals.

A més de la prohibició d’ús de les barbacoes, tampoc no es permet l’ús de barbacoes desmuntables, fogons de gas o cap altre tipus d’element que generi flama o guspira. En conseqüència, es recomana a qui vulgui fer ús de les taules de pícnic que substitueixi el consum d’aliments que s’han de coure al foc per altres de freds i cuinats a casa prèviament. Alhora, es demana als usuaris fer un bon ús de les instal·lacions i que utilitzin els contenidors de recollida selectiva per dipositar les seves deixalles.

El tècnic auxiliar de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, Josep Martínez, diu que “volem reduir el risc d’incendi al Parc Forestal de Can Cases, de fet ja en vam tenir un aquest any que va cremar una hectàrea per un foc intencionat. No volem tenir més incidents d’aquest tipus. Per evitar aquestes situacions, tanquem les barbacoes. El Parc continuarà obert, excepte si en algun moment s’estableixen mesures excepcionals, com que arribéssim al màxim risc Alfa 3”.

Josep Martínez, tècnic auxiliar Medi Ambient

El Parc, catalogat per la Generalitat de Catalunya com a forestal d’utilitat pública, és un espai de prop de 30 hectàrees, de les que 21 corresponen al terme municipal de Martorell. Al costat del seu accés principal i del primer aparcament compta amb una zona de 24 barbacoes d’obra i 23 taules de pícnic, a més de fonts naturals i d’aigua de xarxa, jocs infantils, camps de bàsquet i futbol, i pistes de petanca. L’espai és d’ús gratuït i sense reserva prèvia, i obre de 10.00 a 20.00h tots els dies de l’any.