El Servei Local de Català de Martorell amplia la seva oferta de cursos aquesta primavera

984

El Servei Local de Català, a través del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), engega un nou període d’inscripcions dels cursos de català per millorar les habilitats comunicatives. D’aquesta manera, i amb el lema ‘Connecta’t al català’, continua amb èxit l’oferta de cursos del 2017 per atendre totes les necessitats lingüístiques, tant orals com escrites.

Iniciar-se en la comprensió i l’expressió oral, adquirir fluïdesa en les converses, ser competent lingüísticament a la feina o millorar l’escriptura en contextos formals, són algunes de les propostes que ofereixen els 22 centres de normalització lingüística (CNL) en els 146 punts d’atenció del CPNL. Entre ells, el CNL de Ca n’Ametller, del qual depèn el Servei Local de Català de Martorell.

Molt més que cursos

La distinció principal de l’oferta formativa del Consorci rau en la diversitat d’activitats culturals complementàries que els alumnes fan dins i fora de l’aula –sovint coorganitzades amb altres entitats–, que garanteixen contextos d’ús per a la pràctica de les habilitats comunicatives, alhora que faciliten el coneixement de l’entorn, la descoberta del patrimoni cultural català i la construcció de marcs de referència per afavorir la cohesió social.

Una oferta flexible i adaptable

Les modalitats de formació s’adapten a les noves maneres d’aprendre i, per tant, a banda dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat, si són cursos generals, i mitjançant l’Aula Mestra, si són cursos especialitzats, i també ofereix cursos que combinen la modalitat presencial i en línia.

El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

Pel que fa al Servei Local de Català Martorell, oferirà els cursos següents de 45 hores en aquests horaris:

Bàsic 1. Dilluns i dimecres de 16.30 a 18.30h
Bàsic 1. Dilluns i dimecres d’11.30 a 13.20h
Bàsic 2. Dimarts i dijous d’11.30 a 13.30h
Bàsic 3. Dimarts i dijous de 16.30 a 18.30h
Elemental 3. Dilluns i dimecres de 9.15 a 11.15h
Intermedi 3. Dimarts i dijous de 9.15 a 11.15h
Suficiència 3. Dilluns i dimecres de 9.15 a 11.15h

El nou període d’inscripcions és del 13 al 24 de març. El calendari dels cursos és del 27/28 de març al 20/21 de juny.

Certificats oficials

Els cursos de català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL). Els certificats de nivell que expedeix el CPNL són equivalents als certificats oficials de la DGPL i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.