Cap de setmana de fires comercials de fi d’estocs, amb estrena de l’associació Fem Vila

801

Martorell ha viscut un cap de setmana de fires al carrer, en el que els comerciants han liquidat productes de final de temporada oferint importants rebaixes. Dissabte, la nova associació comercial Fem Vila va estrenar-se organitzant el Vila Stock durant tot el dia. Aquest diumenge ha sigut el torn del ja tradicional Forastock dels botiguers de Nou Martorell, que ha registrat les millors xifres de tendals i comerços des que s’organitza aquesta fira.

El Vila Stock va comptar amb 21 parades, sumant els establiments associats i particulars que ofertaven roba, articles de regal i joguines de segona mà en bon estat. Óscar Monje, president del Fem Vila, explicava que “per nosaltres això és un punt de partida. Volem seguir traient els productes al carrer, però hi afegim l’opció dels articles de segona mà i les activitats com els inflables a la plaça de l’Església o l’exhibició de les escoles de ball locals a la tarda a la plaça de la Vila”.

Botiguers i paradistes coincideixen que cal portar gent a La Vila

“Hem de tirar endavant amb aquestes fires per atraure més gent, encara que l’estrena sigui en dissabte i coincidint amb el Mercat a Buenos Aires”, explicava la Maria Teresa Centelles, de Calçats Montesi. L’Olívia Alba, qui fa un mes ha obert El Graner de La Vila, de complements i alimentació per a animals, creu que “els de La Vila ja la sentim molt nostra, però hem de portar gent de fora i és molt important el que pugui fer la nova associació. Jo m’hi vaig apuntar abans i tot d’obrir la botiga!”. La Maite Hernández, de Moda Infantil Bufons, també espera que el Fem Vila “miri pels comerciants i pels clients. De botigues aquí en tenim moltes, encara que la gent no s’ho pensi”. Com a paradista de productes de segona mà, l’olesana Ana Martín va afegir que “és el primer cop que muntem parada per vendre roba pròpia de segona mà, de qualitat i en bon estat. Ens vam assabentar d’aquest Vila Stock i ens vam animar a participar-hi, per donar una segona vida a aquests articles”.

Forastock: més parades i comerços participants

Aquest diumenge, l’Associació de Comerciants Nou Martorell ha près el relleu amb el Forastock a la rambla de Les Bòbiles durant tot el dia. Com és habitual, l’oferta ha englobat roba, sabates, material esportiu, infantil i escolar, tendals d’alimentació, automoció i serveis diversos. Els descomptes en productes i serveis han arribat, en alguns casos, al 60%. “És l’any en el que hem tingut més participació: hem superat la seixantena de tendals i s’hi han instal·lat 42 botiguers associats” destaca el president de l’entitat, Marc Casasayas. A més, ha dit, “s’hi han afegit 5 comerços nous: La Fábrica del Cartucho, Te i Xocolata, Otaku Kai, Moment Gestalt i Viu Sa”. Aquest fet referma el bon moment de l’entitat, que “ja ha ha superat la setantena d’associats”.

Milers de persones han desfilat per la fira al llarg de tot el dia. L’alcalde Xavier Fonollosa i regidors del consistori hi han passejat -tant dissabte com diumenge- i han dialogat amb els comerciants per copsar de ben a prop el moment que viu el comerç de proximitat.