L’Escola Juan Ramon Jiménez organitza aquest dimecres una donació de sang al seu gimnàs

1600

Per cinquè any consecutiu, els alumnes de 5è de Primària de l’Escola Juan Ramon Jiménez col·laboren en el programa d’aprenentatge i servei del Banc de Sang i Teixits amb una jornada de donació de sang. La campanya tindrà lloc aquest dimecres 8 de març, de 9.00 a 13.00h i de 15.00 a 19.00h, al gimnàs del centre.

“La necessitat de sang és constant, cada dia els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions”, ha explicat l’Arnau, un dels alumnes del centre. La transfusió de sang o dels seus derivats s’ha convertit en una part imprescindible en l’actual assistència sanitària.

L’Adriana ha dit que “al gener el Banc de Sang i Teixits (BST) ens va fer una formació específica a l’aula sobre els aspectes mèdics i científics de la donació de sang”. “El mes de febrer l’hem dedicat a crear materials divulgatius,com un logotip, un cartell i l’eslògan ‘Cada donant és important’”, ha afegit la Ivana.

Per tal de fer la màxima difusió possible, “hem enganxat cartells a diferents equipaments municipals, hem redactat cartes per a les famílies i hem fet una entrevista a Ràdio Martorell, tot explicant els beneficis de la donació de sang”, ha indicat la Carla.

El Nil i el Cristian han recordat que, el dia de la donació, “els alumnes, repartits en grups, farem la rebuda als donants, donarem suport al qüestionari, repartirem un petit refrigeri, farem enquestes i donarem un obsequi als participants”.

Els alumnes del Juan Ramon Jiménez esperen superar la vuitantena de donacions de l’any passat i batre el seu propi record amb més de 120.

L’objectiu de realitzar aquesta campanya en l’àmbit escolar és “conscienciar els escolars de la importància de les donacions de sang”, ha dit la tutora de 5è, Àngels Saborit, qui ha afegit que “el projecte treballa transversament moltes de les competències del currículum escolar”.