La recollida solidària de medicaments a Martorell s’aproxima a les previsions fetes

692

La Farmàcia De Dios ha participat aquest dissabte en la campanya de recollida de Medicaments Solidaris per a persones necessitades que organitza anualment el Banc Farmacèutic. L’establiment ha recaptat prop d’un 80% dels medicaments que havia sol·licitat la Creu Roja, entitat col·laboradora. Una voluntària ha informat al llarg del dia als clients a l’hora de dipositar medicaments a les capses solidàries.

La majoria de medicaments recollits al llarg del dia a la farmàcia han estat “analgèsics, antiinflamatoris, material de cures estèrils, gases, esparadraps, cremes per la circulació i per cops”, detallava la titular de la farmàcia, Pilar De Dios. Ella mateixa valorava que la jornada “ha anat força bé i hem acumulat un 80% dels medicaments que la Creu Roja ens havia demanat”.

L’establiment ha instal·lat un espai amb productes farmacèutics de primera necessitat per a persones sense recursos. Una voluntària de la Creu Roja ha informat els clients de la campanya i els ha orientat sobre els productes que podien dipositar a les caixes.

Atendre els sectors més desfavorits

La Campanya de Medicaments Solidaris l’organitza arreu de l’estat espanyol el Banc Farmacèutic, l’ONG de la farmàcia. L’objectiu és recollir medicaments nous que no requereixin prescripció mèdica per donar a les entitats assistencials amb les que col·labora, i destinar-les a cobrir necessitats concretes i reals de les persones sense recursos. A Catalunya hi han participat 450 farmàcies, que han recaptat al voltant de 20.000 medicaments.