El Servei Local de Català ofereix vuit cursos presencials i diversos en línia el segon trimestre

635
Servei Local de Català

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ofereix per al segon trimestre del curs 2023-2024 un total de vuit cursos presencials de català per a adults. Pel que fa a l’inici dels cursos, serà el 8 i 9 de gener. Tots ells tenen una durada de 45 hores i s’imparteixen en dues sessions setmanals de dues hores cadascuna.

Les inscripcions es faran en dos torns. El torn preferent, per a qui ha fet un curs en els darrers 12 mesos, serà el 19 de desembre. El torn general ocuparà dos dies més: 20 i 21 de desembre. El procés d’inscripció es podrà fer de dues maneres: 100 % en línia a través de la pàgina https://cpnl.cat/inscripcions i de forma presencial a les instal·lacions del SLC de Martorell, al Complex Educatiu (carrer de Josep Tarradellas, 11), apunta Andreu González, responsable del SLC de Martorell.

Andreu González, responsable SLC Martorell

En tots els casos els horaris seran, de 9.00 a 20.00h. Aquells que no saben quin nivell de català tenen, poden demanar una prova de determinació de nivell. Aquesta prova, que no equival a cap certificat, és un requisit previ en cas que no es disposi d’un títol de català i no es comenci des del primer nivell.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 93 775 25 38, escriure a l’adreça electrònica martorell@cpnl.cat o enviar un WhatsApp a 634 75 73 15.

Oferta àmplia per millorar el català o començar a parlar-lo

D’una banda, el segon trimestre ofereix la possibilitat que l’alumnat segueixi endavant amb el seu itinerari educatiu en català que ja ha començat. Es tracta, amb tot, de cursos que accepten la incorporació de persones que tinguin el nivell de partença adequat.

L’oferta presencial de cursos de continuïtat comptarà amb un Bàsic 2 dilluns i dimecres, d’11.30 a 13.30h; un altre, els mateixos dies, de 18.30 a 20.30h. El tercer i últim, els dimarts i dijous, de 16.00 a 18.00h. El Bàsic 3, curs homologat equivalent al certificat A2 de català, té docència els dimarts i dijous, d’11.30 a 13.30h. El curs Elemental 3, curs homologat equivalent al nivell B1 de català, s’oferirà dilluns i dimecres, de 16.00 a 18.00h. L’últim curs presencial que es podrà fer presencialment a Martorell és el Suficiència 2, segon pas del nivell C1, els dimarts i dijous, de 9.15 a 11.15h.

D’una altra banda, s’ofereixen dos cursos per començar amb el català des del principi: un Inicial i un Bàsic 1. Pel que fa al curs Inicial, s’ofereix dilluns i dimecres, de 9.15 a 11.15h. Està pensat per a persones que encara tenen dificultats amb l’alfabet llatí o que necessiten aprendre català a un ritme més pausat. Pel que fa al curs Bàsic 1, es farà dimarts i dijous, de 18.30 a 20.30h.

Tots els cursos es faran al Servei Local de Català (Complex Educatiu, carrer de Josep Tarradellas, 11). A tota aquesta oferta presencial cal sumar-hi tota una oferta en línia consultable a https://www.cpnl.cat/cursos-de-catala/.

Certificats i altres informacions

El CPNL expedirà justificants d’hores, certificats d’assistència i certificats d’assoliment a qui assisteixi a una part dels cursos, no els assoleixi o els aprofiti, respectivament.
Els cursos Inicials i Bàsics són gratuïts. L’única despesa és la de la compra del quadern d’exercicis en els cursos Bàsics. En tots els cursos de pagament hi ha la possibilitat de gaudir de descomptes del 50 % o del 70 % si s’acrediten determinades condicions o circumstàncies.