El soci Josep Valls i la marca de motos Clúa, protagonistes de la 19a exposició de l’AMCAM

1380

L’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM) ha inaugurat, aquest vespre a l’Enrajolada, la 19a exposició fotogràfica Martorell sobre rodes, amb motiu del 24è aniversari de l’entitat. Enguany, la mostra homenatja el soci Josep Valls i la marca catalana de motocicletes Clúa. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, i els regidors de l’equip de govern.

Martorell sobre rodes aplega “una munió d’instantànies curioses i quotidianes, de particulars i socis del club, així com d’altres recuperades de l’Arxiu Municipal”, ha explicat el president de l’AMCAM, Màrio Céspedes.

El pòster de l’exposició s’ha dedicat a Josep Valls, qui va ser el quart president de l’entitat. “Tot un expert en mecànica, qualitat que fa que molts socis el vinguin a trobar quan necessiten fer alguna reparació”, segons ha destacat Jordi Barón, vicepresident de l’AMCAM.

Josep Valls ha estat l’encarregat de narrar la història de la marca catalana de motocicletes i microcotxes Clúa. Nascuda l’any 1924, va ser fabricada per l’empresa Construcciones Mecánicas Clúa S.L. L’empresa, propietat de Joan Clúa i Maluquer, tenia la seu al número 6 de l’avinguda de Pau Casals. Clúa va desenvolupar el seu primer model de motocicleta, l’MC-75, el 1951 i va abandonar el sector onze anys més tard. La seva gamma era la més completa de l’època (50, 75, 125 i 175 cc), completada amb els tricicles. El 1955 va començar a fabricar microcotxes en versió sport. Precisament, l’exposició de l’AMCAM compta amb dues motocicletes de la marca cedides per Quim Vila, soci de l’entitat.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha volgut felicitar l’AMCAM pel seus 24 anys de vida “lligant Martorell amb el motor”. Ha destacat el “caràcter familiar”, la “bona sintonia” i “l’ànim col·laborador” d’aquesta associació tant implicada en la vida cultural de la nostra població.

24a Sortida de motos clàssiques
Diumenge, a les 8.00h, l’AMCAM celebrarà la 24a Sortida de motos clàssiques des de la plaça de l’Església. A les 13.00h, les motos passejaran pels carrers de la Vila, des del Parc d’Europa fins a l’Enrajolada.