La 39a pujada de la senyera a Les Torretes ha estat l’acte més seguit de la Diada a Martorell

1186

La 39a pujada de la senyera a la muntanya de Les Torretes ha estat l’acte central de les commemoracions de la Diada Nacional de Catalunya d’aquest diumenge. Prop de 250 persones, entre elles, la colla dels Gegants i els Capgrossos, han col·locat la bandera gegant en el punt habitual de la vessant situada sobre La Vila. També hi ha hagut esmorzar popular, sardanes, trobada de les motos clàssiques de l’AMCAM i havaneres.

La Secció Sardanista de Martorell, organitzadora de la pujada, ha comptat amb el suport dels Gegants, ja habitual els darrers anys, i dels Capgrossos, que s’hi han afegit enguany portant dues figures festives. En conjunt, s’hi han sumat unes 250 persones, “una mica menys que l’any passat, però ha pujat gent jove i, fins i tot una nena de tan sols un mes: l’Ada” destacava el president de l’entitat sardanista Màrius Escoda. Després de desplegar la senyera, amb el triangle blau estelat a la part superior, els assistents han cantat Els Segadors i han iniciat la davallada.

Moviment a la plaça de la Vila i a Sant Boi de Llobregat

Tot seguit ha tingut lloc l’esmorzar de germanor a la plaça de la Vila amb 250 comensals i una audició de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa, mentre l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i el primer tinent d’alcalde Adolf Bargués assistien a l’acte institucional de l’Onze de Setembre participant en l’ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova a Sant Boi de Llobregat. A la tarda, s’ha celebrat a la plaça de la Vila una audició d’havaneres a càrrec del grup Rems.

Ruta de les motos clàssiques de l’AMCAM

L’Associació de Motos Antigues i Clàssiques de Martorell (AMCAM) ha organitzat la 24a sortida de Motos Clàssiques i Antigues amb sortida des de la plaça de l’Església. En aquesta edició hi han assistit 84 motoristes i 70 motos, que s’han concentrat a primera hora del matí a la plaça de l’Església. Després d’esmorzar plegats, han iniciat una ruta pels voltants de Martorell -Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons, Gelida i la Creu de l’Aragall- i després una passejada per la població abans de culminar la jornada amb un aperitiu a l’Enrajolada-Casa Museu Santacana.