Prop de 5.000 alumnes han començat avui l’escolarització obligatòria a Martorell

818

Avui ha començat el curs escolar 2016-17 amb prop de 5.000 alumnes a l’escolarització obligatòria. Segons les dades de matriculació de la Regidoria d’Ensenyament, 253 infants han estat matriculats al primer cicle d’Educació Infantil, sense variació respecte del curs anterior. A Educació Infantil i Primària 2.965 alumnes, 240 alumnes menys que el curs passat. A Secundària, s’hi han matriculat 1.424 alumnes, una xifra molt similar a la del curs 2015-16, i a Post-obligatòria és prevista la matriculació d’uns 300 alumnes, tot i que les dades reals no es tindran fins a finals de setembre.

La coordinadora de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones i regidora d’Ensenyament, Núria Canal, ha destacat que “el primer dia ha anat molt bé, els alumnes matriculats i assignats a cada escola hi han assistit i el professorat ha cobert totes les línies amb normalitat. Hi ha hagut un increment previst en el nombre d’alumnes d’ESO i un decrement en els alumnes d’Infantil i Primària”.

Ampliació Pompeu Fabra

Una de les novetats del curs ha estat l’ampliació de l’Institut Pompeu Fabra per tal d’acollir dues noves línies aquest curs, una d’ESO i l’altra de Batxillerat, per donar cobertura a l’augment d’alumnes previst pel servei territorial d’Ensenyament. El centre tindrà una nova línia de primer d’ESO (passarà de quatre a cinc grups) i de primer de Batxillerat (de cinc a sis). En concret, el Pompeu Fabra tindrà dues modalitats d’artístic, un i mig científic i tecnològic, un i mig social i un humanístic. L’actuació a l’Institut Pompeu Fabra consisteix en transformar l’espai que fins ara era un dels porxos en tres aules, dos despatxos i un magatzem. Aquesta actuació s’enllestirà al mes d’octubre, amb el curs escolar en marxa. En canvi, ja ha quedat enllestida l’altra actuació que s’estava executant per fer transformar un menjador en sala polivalent.

Pla de rehabilitació dels centres escolars

Durant el mes d’agost, l’Ajuntament de Martorell ha dut a terme el Pla de rehabilitació dels centres escolars. Ha invertit 257.877,84 € en un paquet de millores que han consistit en la reparació de pistes poliesportives, la instal·lació d’un ascensor, la rehabilitació de lavabos o pintar les aules, entre altres, ha explicat la regidora Canal. Aquest seguit d’intervencions queden al marge del manteniment habitual que es fa durant l’any.

A l’Escola José Echegaray s’ha renovat el paviment de la pista poliesportiva, una operació que també s’ha fet al Vicente Aleixandre. També s’instal·la un ascensor a l’Escola Els Convents; es milloren els lavabos a l’Escola Juan Ramon Jiménez o el pintat d’aules a l’Escola Lola Anglada.