El sopar de germanor i la sardinada abanderaran la festa de Buenos Aires

417
Festes Buenos Aires
Festes Buenos Aires

El proper cap de setmana és data assenyalada a Buenos Aires, perquè arriba la festa del barri, la més primerenca del calendari anual a Martorell. Les activitats més destacades en seran el sopar de germanor de dissabte i l’esmorzar de sardinada del diumenge. Al seu voltant, l’associació de veïns ha confeccionat altres activitats lúdiques, festives i solidàries per recaptar fons en favor de la investigació del càncer infantil.

Dissabte a la nit, quan es faci fosc, Buenos Aires posarà en marxa la seva festa instal·lant les taules a la plaça de Pompeu Fabra. És el sopar de germanor (21.30h), que s’acompanya d’una exhibició de dansa del ventre i tahitiana, a càrrec de l’Acadèmia Baila Descalza, i amb ball amb dj després de l’àpat. L’activitat és gratuïta, però el termini per fer reserva de taula -aquest any s’estrenava la modalitat d’inscripció per correu electrònic- ja va finalitzar el 31 de maig.

“Tenim 700 persones apuntades. Cadascú s’haurà de portar el sopar de casa seva, mentre l’organització s’encarregarà de posar les cadires i les taules, de muntar-les amb mantell i de servir cava, aigua, patates i coca de postres per a tothom”, explica el vicepresident de l’associació de veïns de Buenos Aires, Adrián Hitos.

Adrián Hitos, vicepresident de l'AV Buenos Aires

Diumenge despertarà amb l’encesa dels focs per a la sardinada popular, que també és gratuïta. Les sardines es començaran a servir a partir de les 10.00h: “Tenim a punt uns 160 quilos de sardines. En servirem un parell per cada comensal i, si es pot, es repetirà fins a esgotar les existències”.

Adrián Hitos, vicepresident de l'AV Buenos Aires

A les 11.30h també hi haurà activitats infantils. Ja a la tarda, l’animació ‘El Flabiol’ per als més petits tornarà a omplir de sons la plaça de Pompeu Fabra a les 17.30h. Una hora més tard, se servirà una xocolatada, i a les 19.00h tindrà lloc una sessió de “tardeo”, que posarà el punt i final, i que serà solidari. Explica l’Adrián Hitos que per a aquesta activitat es comptarà amb la col·laboració de l’associació La Trampolina, i vindran joves cantants com ara Xènia Páez, Cahaya Lovisa i Layna Fernández -de La Voz Kids-, Paula Milara -guanyadora d’Objectiu Paki- i Carla Zaldívar -guanyadora d’Idol Kids-.

A més, hi haurà un estand de venda de polseres de l’associació Candela, creada per famílies de nens, nenes i adolescents afectats de càncer que van coincidir a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Els diners que s’obtinguin es destinaran a benefici de la investigació del càncer infantil”.

Adrián Hitos, vicepresident de l'AV Buenos Aires

Des de l’associació de veïns de Buenos Aires s’anima a tothom a passar-se per la festa del barri, ja que es tracta d’una cita oberta a tota la població.