El toc de queda nocturn entra en vigor avui, també a Martorell

697

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya autoritza el toc de queda en aquelles poblacions de Catalunya on la situació epidemiològica està pitjor. El confinament nocturn serà d’1.00 a 6.00 de la matinada i entrarà en vigor aquesta nit. La mesura afecta les poblacions de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies.

Un total de 161 municipis, entre ells Martorell, queden sota el confinament nocturn, que afecta més de sis milions de persones, ja que la majoria són municipis de l’àrea metropolitana, els més poblats.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Sagarra, afirma que “des de l’Ajuntament i en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra vetllarem perquè es compleixi. Recordem que això es fa perquè tot vagi bé, perquè puguem sortir d’aquest malson que és la pandèmia el més aviat possible i, per tant, demanem la màxima col·laboració a tots els ciutadans”.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana

La llista de municipis afectats es revisarà cada set dies: en sortiran els que hagin baixat la incidència i hi entraran els que hagin arribat al llindar establert. Hi ha algunes excepcions previstes, com els desplaçaments d’urgència per assistència sanitària o anar a la farmàcia, anar o tornar de treballar, realitzar serveis essencials, recollida i cura de menors en cas de pares separats i la cura de mascotes i animals de companyia.

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals seran les encarregades de fer complir el toc de queda, amb multes en cas d’incompliment que poden anar dels 300 als 6.000 euros, basant-se en el decret llei que es va aprovar l’agost passat.

El toc de queda nocturn a Catalunya s’afegeix a altres mesures aprovades recentment pel govern per frenar l’explosió de contagis de les últimes setmanes. La més destacada és la limitació a deu persones de les trobades socials, que també ha rebut l’aval de la justícia.