Controlat l’incendi forestal de Martorell i Castellví de Rosanes

512

Els Bombers de la Generalitat han controlat a les 21.40h l’incendi forestal de Martorell i Castellví de Rosanes, que va començar el passat dimarts a primera hora de la tarda. Al llarg del dia d’avui, els Bombers han estat repassant tota la superfície cremada, amb 36 dotacions terrestres i dos mitjans aeris.

Hi ha hagut algunes represes, que han estat ràpidament controlades pels Bombers. Ara que ja han passat les hores de més calor de la jornada, els Bombers continuen remullant tota l’àrea, amb 21 dotacions terrestres. I ho continuaran fent fins a l’extinció del foc que, segons el Cos d’Agents Rurals, hauria cremat una superfície de 195,7 hectàrees de vegetació (138,62 a Martorell i 58,08 a Castellví de Rosanes) hectàrees.

L’alcalde Xavier Fonollosa, a través de les seves xarxes socials, ha recordat que “hem de mantenir la prudència i els Bombers demanen que de moment no s’acosti ningú a la muntanya. Demà, si es donen les condicions idònies començarem a analitzar sobre el terreny, juntament amb els cossos d’emergències i els tècnics forestals municipals, com ha quedat la serra”.

“Estic trist i em sento impotent davant la magnitud de l’incendi i el dany que s’intueix que ha fet el foc, en espera que ho puguem veure en persona i quantificar exactament. Aquest sentiment de dol per la muntanya cremada és un sentiment que compartim tots els martorellencs. Alhora, estic molt orgullós de les mostres de suport i solidaritat rebudes”.

“Ara toca la feina feixuga i dolorosa de revisar-ho tot, analitzar i netejar. Però compto amb tots vosaltres i necessitarem de tota l’ajuda disponible, de manera coordinada per fer-la efectiva en el moment just i necessari. Treballarem també amb la resta d’administracions públiques per fer un Pla de reforestació que permeti als nostres fills i filles tornar a gaudir de la serra i estimar-la tant com ho hem fet nosaltres i els nostres pares i avis al llarg de la història del nostre poble”, ha incidit.