Protecció Civil desactiva el Pla INFOCAT per les millores climatològiques

239
Incendi serra de l'Ataix

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla especial per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT), activat el passat dilluns 12 de juliol. Es demana a la ciutadania mantenir la prudència en les activitats per evitar el risc d’incendi forestal i tenir presents els consells preventius per reduir el risc d’incendi que es poden trobar a interior.gencat.cat/incendisforestals.

Segons informa Bombers de la Generalitat, l’incendi de Martorell i Castellví de Rosanes, que es va iniciar dimarts, a les 16.12h, està estabilitzat des d’ahir a les 21.40h. Durant la matinada han estat treballant amb 84 dotacions terrestres. Els Bombers continuen treballant a l’interior de tot el perímetre de l’incendi amb una trentena de dotacions terrestres i dos mitjans aeris, el nombre de dotacions es mantindrà estable durant tota la tarda atès que és la franja horària del dia amb més risc. Avui les tasques han consistit a repassar i assegurar que no quedi cap punt calent. El foc continua estabilitzat i els Bombers continuen treballant per tal de controlar-lo.

El Cos d’Agents Rurals informa que el foc hauria cremat una superfície de 195,7 hectàrees de vegetació (138,62 a Martorell i 58,08 a Castellví de Rosanes) hectàrees.

Al llarg de l’incident es van haver d’evacuar un total de 52 persones, principalment van ser veïns d’urbanitzacions de Castellví de Rosanes que van passar la nit a diferents hotels de Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires i van poder tornar a casa ahir a la nit. També es va haver d’evacuar els avis i àvies de la Residència Vistalegre del barri Rosanes de Martorell, que van passar la nit de dimarts al Complex d’Habitatges de l’Arc de Sant Martí i van poder tornar a la residència l’endemà a la tarda.

Pel que fa als talls elèctrics, durant unes hores van estar desactivades tres línies d’alta tensió de Red Elèctrica a la zona. Un cop revisades i confirmat el bon estat, les tres línies van tornar a connectar-se el mateix dia.

A la xarxa viària, l’afectació més destacable va ser el tall de l’ AP-7 en sentit sud al Papiol, i a l’alçada de Martorell en sentit Nord, durant unes hores del dimarts 13 de juliol.

Protecció Civil de la Generalitat, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i dels tècnics de l’operativa territorial desplaçats al lloc de l’incendi, s’ha mantingut permanentment en contacte amb els diferents municipis per tal de donar suport a les tasques requerides per aquest incendi.

El cos de Mossos d’Esquadra va gestionar l’evacuació de les persones afectades i els talls de vies requerits. I el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’ha mantingut preventivament a l’operatiu de l’incendi i ha confirmat que no hi ha hagut persones ferides. En l’incendi també han estat donant suport a l’extinció diferents agrupacions de defensa forestal. Protecció Civil s’ha mobilitzat per realitzar rondes preventives.