El Vimart es farà a Ca n’Oliveres amb la DO Alella com a convidada

1128
Festa del Roser. XI Vimart

Un total de 15 cellers i 5 restaurants de Martorell i del nostre entorn participaran aquest dissabte 8 d’octubre en la 11a edició del Vimart, Fira de Vins i Caves de Martorell. La cita, que és un dels actes més multitudinaris i seguits de la Festa del Roser, es farà a Ca n’Oliveres a causa de la previsió de pluja. El recinte obrirà portes a les 18.00h i la Fira romandrà oberta fins la 01.00h.

Els tiquets de consumició es podran adquirir en els accessos del recinte i n’hi haurà de diferents modalitats. Un d’ells és el de 14 euros, que inclourà 3 consumicions de vi o cava i 3 platets gastronòmics, a més de rebre com a obsequi la copa de vi i un portacopes, que es pot penjar del coll. Una segona modalitat és el tiquet de 7 euros, que inclou 3 consumicions de platets gastronòmics. També se’n posarà a la venda un de 5 euros que inclou 3 consumicions de vi o cava, i un altre de 3 euros per adquirir una copa de vi o de cava.

La Fira de vins, caves i gastronomia s’acompanyarà d’un compendi d’activitats lúdiques al seu voltant. Per exemple, amb música en directe des de les 22.30h amb l’actuació de Frank Mercader Group, un quartet professional que fa versions de temes de sempre.

El ‘Vi, Moda i Estilisme’ es farà a la Nau 2. Un cop acabat el Vimart, es farà l’actuació de Pelukas, una banda de versions amb la millor música de tots els temps. Hi haurà disponible també un servei de bar.

La DO Alella, convidada

La Denominació d’Origen Alella és la convidada d’enguany al Vimart. Es tracta d’una de les més antigues de la península ibèrica, i també de les més petites. Està formada per 31 municipis que se situen a banda i banda de la serralada litoral, i que corresponen a les comarques del Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Maresme. Actualment la constitueixen 7 cellers (Alella Vinícola; Alta Alella, Bouquet d’Alella; Can Roda; Quim Batlle; Raventós d’Alella i Roura) i 7 productors més.

La característica dels seus vins és la mineralitat, donada per un terrer o subsòl que és de tipus granític i format per sauló. Un substrat que és molt permeable a l’aigua i que fa que els ceps necessitin aprofundir força per trobar l’aigua i els nutrients necessaris per a un òptim creixement. La pansa blanca és la varietat autòctona d’aquesta DO, ja que s’ha demostrat que és la que té millor adaptabilitat a les característiques pròpies del substrat.

L’organització del Vimart ha convidat cada any des de 2012 a una DO, que exhibeix els vins i caves que elaboren els seus cellers productors en un estand. Així, fins ara, ho han estat la DO Empordà (2012); Montsant (2013); Priorat (2014); Penedès (2015); Pla de Bages (2016); Catalunya (2017); Terra Alta (2018) i Costers del Segre (2019).