La 10a edició del Vimart s’ha celebrat aquest dissabte, de 18.00 a 00.00h, a l’aparcament del Vapor per tal de complir amb les mesures sanitàries vigents. La fira de vins i caves de Martorell ha aplegat unes 2.000 persones i ha estat el colofó del penúltim dia de la Festa del Roser. Agustí Burriel i les seves versions de les cançons de Frank Sinatra ha amenitzat la vetllada, que s’ha vist complimentada amb la 9a jornada de Vi, moda i estilisme a càrrec de Sònia Pinedo i Esteve Esteve als jardins de l’Església i el concert de La Selva Band a El Progrés.

El Vimart ha acollit 11 cellers, la DO Penedès i quatre espais gastronòmics amb la novetat de l’aposta dolça Dulce Emy entre ells i la botiga Naturaa. La propietària de Dulce Emy, Noemí López, ha explicat que no havia estat mai al Vimart i que una proposta de la Regidoria de Cultura va fer-la decidir a exposar-hi la seva oferta. “El nostre producte estrella és la cheesecake, en fem variants, i l’hem versionada per portar-la aquí”, ha comentat.

Noemí López, Dulce Emy

El responsable de la botiga Naturaa, Arnau Gea, sempre havia viscut el Vimart des de fora, i aquest cop n’ha estat un dels protagonistes. “Ens hem adaptat molt als canvis. Tot i que l’espai no és l’habitual, és una fita tornar a celebrar la Festa del Roser”, ha expressat Gea.

Arnau Gea, Botiga Naturaa

Els 11 cellers que han format part del 10è Vimart han aterrat a Martorell en una edició on el vi negre ha estat el gran protagonista a través de les activitats de ‘Racons del Vimart’ que s’han celebrat des de l’inici de la festa. Mohamed Díaz, de Caves Durán Galán, ha reblat que aposten per un “producte més selecte” per diferenciar-se de les grans marques i imprimir “el seu segell d’identitat”.

Mohamed Díaz, Caves Durán Galán

Des del Celler Cal Garrigosa, Martí Socarrats, ha reivindicat el procés complet des que es recull el vi i fins que es presenta a taula. Veí d’Abrera, aquest celler ha dut un vi collit el 2020.

Martí Socarrats, Celler Cal Garrigosa

Catalina Bach, de la Cooperativa Covides, ha parlat que han vingut a Martorell amb diferents variants de vins. “Som una cooperativa i tenim prou raïm com per elaborar diferents tipus de vins, venim amb premis i tots són DO Penedès”.

Catalina Bach, Covides

El Celler Cercavins, amb tres viticultors, es diferencia per fer vins amb el raïm propi i aquest és un dels seus punts forts. “Tot el nostre vi està fet amb el nostre raïm, i aquesta és una de les nostres diferències”, ha apuntat Josep Hernández.

Josep Hernández, Celler Cercavins

Els assistens al Vimart han comprat el tiquet en arribar a l’aparcament del Vapor i han pogut escollir entre diferents opcions pel que fa a consum. Amb una zona de consum, distribuïda en taules, i una altra on es feien les comandes, s’han respectat les normes sanitàries en trobades com les d’aquest vespre.