Èlia Cascalló aconsegueix resultats històrics en el seu debut en l’heptatló a l’aire lliure

423

El passat cap de setmana de l’11 i 12 de maig la martorellenca Èlia Cascalló (2004) va participar en el Campionat Territorial de Proves Combinades d’Aire Lliure, que es va celebrar a Tarragona. En aquesta competició, l’atleta del Martorell Atlètic Club va aconseguir fer el rècord del club Sub23 i absolut en heptatló en 800m. També va fer marca personal en cinc de les set proves on va participar i, a més, va assolir la marca mínima de repesca per participar en els campionats d’Espanya Sub23 en alçada i heptatló.

Èlia Cascalló s’ha mostrat molt contenta, sobretot, perquè “surti a la llum tota la feina que portem aquests darrers mesos i ja gairebé un any que preparem les combinades”. L’atleta també ha volgut agrair als seus entrenadors “per la planificació que fan i pels entrenaments. El cos està responent molt bé i estem progressant molt ràpidament”.

Èlia Cascalló, atleta Martorell Atlètic Club

L’atleta de categoria Sub23, va començar la competició fent marca personal als 100m tanques amb un temps de 16.98”. Al salt d’alçada, en una actuació memorable, va superar per 6cm la seva marca personal, amb un millor salt de 1.63m, el que suposa marca mínima de repesca pels campionats d’Espanya. Al llançament de pes, Cascalló va llançar l’artefacte de 4kg fins als 9.12m, una nova marca personal. I per acabar la primera jornada, i fent front al vent en contra, va registrar un temps de 26.57″ als 200m llisos.

El segon dia de competició va començar amb una nova marca personal de l’Èlia, en aquest cas al salt de llargada, on va saltar 5.29m. Pel que fa al llançament de javelina, Cascalló va fer un millor llançament de 24.09m. I, finalment, va aconseguir la seva darrera marca personal als 800m llisos, on va rebaixar en dos segons el seu rècord, aturant el cronòmetre en 2:22.61”.

La martorellenca, que en aquesta competició debutava en l’heptatló a l’aire lliure, va aconseguir una puntuació final de 4.383 punts, i es va quedar a només 117 punts de la marca mínima per anar als campionats d’Espanya, que aquest any se celebren a Burgos.

Cascalló, valora positivament els resultats obtinguts i assegura que “m’han donat motivació a nivell que és possible arribar a fer la marca oficial per poder anar als campionats d’Espanya”. També afegeix que “m’han deixat amb ganes d’arribar-hi, de no conformar-me i acabar d’assolir els punts que siguin necessaris“.

Èlia Cascalló, atleta Martorell Atlètic Club

Quinze dies abans d’aquest Campionat Territorial de Proves Combinades d’Aire Lliure, Èlia Cascalló va registrar, a l’Estadi Municipal Joan Serrahima (Barcelona), una marca de 26.02” en la prova dels 200m llisos, i això va suposar un altre rècord del club, en aquest cas absolut.

Cascalló, que ara mateix es troba en un bon moment de forma, espera poder donar més físicament el que resta de temporada: “Va ser una sorpresa estar en un estat de forma tan bo en aquesta alçada de la temporada, perquè veníem d’unes setmanes de molta càrrega i costa molt rendir a un bon nivell. Però el cos va respondre molt bé, la competició va sortir molt bona i el vent va jugar a favor nostre. Es van donar totes les condicions gairebé perfectes”.

Èlia Cascalló, atleta Martorell Atlètic Club

Pel que fa a les pròximes competicions, Èlia Cascalló afirma que participarà en “el Campionat de Catalunya de Proves Combinades, que se celebrarà el cap de setmana del 8 i 9 de juny, a Manresa. Després, probablement, sigui el Campionat de Catalunya de Proves Individuals, que serà el cap de setmana següent”.

Èlia Cascalló, atleta Martorell Atlètic Club

L’atleta del Martorell Atlètic Club espera assolir els punts necessaris per poder classificar-se per al Campionat d’Espanya i, si no, farà algun control més d’alguna prova que se celebri en els pròxims mesos.