Els 10 anys del Festival PAS protagonitzen el calendari 2024 de l’Ajuntament

3224
Calendari Ajuntament de Martorell 2024

L’Ajuntament de Martorell dedica el calendari de 2024 al 10è aniversari del PAS (Pont a les Arts Sonores). L’any 2014 naixia al pont del Diable aquest festival, un pont entre la música de qualitat i la cultura perquè tothom pogués arribar-hi de forma gratuïta i accessible. El calendari, que es pot trobar des d’avui als principals equipaments municipals, vol homenatjar aquesta cita musical que apropa una oferta cultural de primer nivell, de franc i sense sortir de Martorell.

El PAS s’ha consolidat a l’agenda cultural martorellenca. Després d’una dècada, s’ha convertit en l’esdeveniment musical més esperat de l’any a Martorell i un festival de referència a tota la comarca del Baix Llobregat. Una cita amb gran diversitat de gèneres i formats musicals, que ha aconseguit aplegar públic de totes les edats i gustos.

Per l’escenari del PAS, al llarg d’aquests 10 anys d’història, han passat artistes reconeguts com Rozalén, Joan Dausà, Judit i Meritxell Neddermann, Obeses, Andrea Motis, Chicuelo, Marco Mezquida, Mishima, Maria Peláe i Queralt Lahoz, entre molts d’altres.

La programació sempre ha inclòs artistes internacionals com per exemple el Grupo Compay Segundo, Janine Johnson, Zalon Thompson o Leonn Marcel Meade. I també s’hi ha comptat amb la participació d’artistes locals com la Coral Ars Nova, els conjunts de l’Escola Municipal de Música i els seus professors, com Anna Roig.

L’any 2018, el PAS va ampliar la seva proposta per fer-la arribar al públic familiar. Així va néixer el PAS PETIT, que incorpora actuacions musicals pensades per a un públic infantil, adaptant els horaris i el format perquè en gaudeixi tota la família.

Mes a mes, el calendari repassa les actuacions dels principals artistes dels que hem pogut gaudir aquests 10 anys al Festival PAS. Les fotografies de gran format s’acompanyen d’un codi QR per poder reviure la programació del PAS d’aquell any.

“Han estat 10 anys en què el PAS s’ha consolidat amb diverses actuacions que tots recordem. És en aquest record que hem mirat de fer una tria de les actuacions més emblemàtiques o amb més ressò per complementar els diferents mesos de l’any. Ens ha costat seleccionar només 12 fotografies, n’hauríem posat moltes més, però hem mirat de representar tant actuacions internacionals com del país”, apunta el regidor de Cultura, Sergi Corral.

Sergi Corral, regidor de Cultura

En total, s’estan repartint 6.000 calendaris, disponibles a les dependències de l’Ajuntament (carrer del Mur, 61 i la plaça de la Vila, 46), del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) (plaça de la Vila, 27), del Centre Cultural (plaça de les Cultures, s/n), de la Biblioteca Francesc Pujols (avinguda de les Mancomunitats Comarcals, 13), i de la Casa de Cultura de la Vila (carrer de Francesc Santacana, 13).

També al Complex Educatiu (carrer de Josep Tarradelles, 11), al Complex Esportiu Torrent de Llops (carrer de Josep Vilar s/n), al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) (carrer de Gelida s/n), a les Instal·lacions Esportives Municipals (IEM) (avinguda de Germans Martí, 16), al Pavelló Esportiu Municipal (avinguda de Fèlix Duran i Canyameres, 1), al Pavelló Esportiu de Can Cases (carrer de Josep Vilar s/n), a l’Arxiu Municipal (carrer del Mur, 43), al Molí Fariner (Camí del Riu s/n), a El Círcol (plaça de la Vila, 19), als Esplais de Gent Gran (carrer del Mur, 2, i avinguda de Fèlix Duran i Canyameres, 5) i al Mercat Municipal Les Bòbiles (rambla de Les Bòbiles s/n).