Tot preparat per a una nit plena d’il·lusió amb la Cavalcada de Reis

1078

El Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell ja ho té tot a punt per rebre Ses Majestats els Reis d’Orient el divendres 5 de gener en la tradicional Cavalcada. L’activitat començarà pels volts de les 17.30h a l’entorn del pont del Diable, on Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran just en fer-se fosc. Un total de 26 unitats -entre carrosses, estructures i col·lectius- desfilaran fins prop de les 21.00h pels carrers de Martorell, seguint l’habitual trajecte fins les trones de la rambla de Les Bòbiles.

El president del Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell, Frederic Cardús, avança que la Coral Ars Nova començarà a crear expectativa amb una cantada de nadales al peu del pont, a les 17.30h, abans de l’arribada de Ses Majestats. Mitja hora després, els patges, el Procònsol i els romans començaran a davallar el pont i s’encendran les torxes, i pels volts de les 18.15h, donaran la benvinguda als Reis un cop arribin pel mateix trajecte. Ja al peu del pont, els Reis seran rebuts per les autoritats i pel president del Patronat de la Cavalcada, Frederic Cardús. Allà també hi seran dues figures cabdals de la Cavalcada martorellenca: el Patge Viu-Viu i la Fada Estel.

Frederic Cardús, president Patronat Cavalcada de Reis

El recorregut que seguirà la rua serà el mateix d’anys anteriors. Els Reis desfilaran per la passarel·la del Passeig del Quarter i fins la plaça de la Creu, on iniciaran un trajecte amb cotxes antics fins la plaça de la Vila. En aquest punt, seran novament rebuts per les autoritats municipals i pujaran al balcó de l’Ajuntament per saludar tota la concurrència.

Frederic Cardús, president Patronat Cavalcada de Reis

Les carrosses començaran a aparèixer en aquest punt per iniciar, cap a les 19.15h, el seu recorregut pel carrer de Francesc Santacana; plaça del Portal d’Anoia; avinguda de Pau Claris; avinguda de Fèlix Duran i Canyameres; carrer de Sant Antoni Maria i Claret; avinguda de Francesc Massana; carrer del Puig del Ravell i carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, per arribar a la rambla de Les Bòbiles a les 21.00h, seure a les trones i recollir les darreres cartes dels nens i nenes de Martorell que encara no l’hagin lliurada, recorda Cardús.

Onze carrosses composaran la rua al llarg de la tarda. A més de les dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar, també tindran la seva pròpia el Patge Viu Viu i la Fada Estel. Les complementaran les carrosses d’El vaixell de vapor, del Lego, de l’Unicorn, de la Fàbrica de joguines, del Carbó i del Tren de vapor.

Frederic Cardús, president Patronat Cavalcada de Reis

L’amenització musical anirà a càrrec de les ZeBrassMarchingBand, la Batucada i xanclets amb leds, la Martukada, la Xaranga Maracuyà i la banda de música d’El Perelló. No hi faltaran altres col·lectius que hi aportaran color i calidesa, com ara les motos de l’AMCAM, les Nines Tam Tam o el Procònsol i la comitiva de romans, que recorden els origens de la nostra població.

Finalment, fent tasques de suport, contribuiran a que la festa surti sota el previst la Policia Local, la megafonia del Patronat, els Bombers, l’ADF Martorell i Protecció Civil. Des de l’organització es recorda que, en cas de pluja, tots els actes es faran a la Nau 1 de Ca n’Oliveres.

Espai tranquil per a persones amb hipersensibilitat sensorial

El Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell habilitarà un Espai Tranquil pensat per les persones amb hipersensibilitat sensorial. En col·laboració amb l’Associació TEA Martorell, l’organització ofereix una zona delimitada perquè qui hi vulgui ser pugui gaudir amb total comoditat de la nit més màgica de l’any. Aquest espai estarà ubicat al carrer de Sant Antoni Maria Claret, entre la plaça de Verge de Núria i la plaça de Sant Jaume, just abans d’arribar a l’avinguda de Germans Martí, detalla el president del Patronat de la Cavalcada.

Frederic Cardús, president Patronat Cavalcada de Reis

Les bandes de música de la Cavalcada deixaran de tocar al seu pas per l’espai tranquil. Els voluntaris del Patronat que acompanyaran els grups musicals vetllaran pel bon funcionament de l’Espai Tranquil. Hi haurà un responsable de la zona que s’encarregarà que tot estigui a punt i d’anar explicant a la gent les especificitats de l’Espai. S’evitaran les aglomeracions. Les zones d’aparcament del carrer estaran lliures de cotxes perquè els assistents puguin comptar amb prou espai per veure la Cavalcada.

Cavalcada Reis 2023. Foto: Dani Garrido

Retransmissió en directe a Ràdio Martorell 91.2 FM

Per a l’ocasió, Ràdio Martorell farà la retransmissió de la Cavalcada de Reis amb un programa especial que s’iniciarà a les 17.45h. Els oients podran seguir l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar des del pont del Diable, la rebuda del Patge Viu-Viu i la Fada Estel, la passejada de les carrosses pels nostres carrers i la recollida de cartes als trons de la rambla de Les Bòbiles. El programa es podrà seguir en directe al 91.2 FM i també a l’streaming de l’emissora al web martorelldigital.cat.

Afectacions al servei d’autobusos

Amb motiu de la Cavalcada de Reis, el proper divendres 5 de gener, a partir de les 13.45h, es modifica el recorregut habitual de les línies L1 i L2 de l’autobús urbà a Martorell Vila amb l’anul·lació provisional de les parades afectades. Les línies seran desviades tal com es mostra al plànol adjunt.

A partir de les 19.00h, el servei de les línies L1 i L2 quedarà interromput fins les 20.15h. Quedaran suprimides les expedicions de la L1 de les 19.00 i les 20.00h, i de la L2 de les 19.20h.

D’altra banda, el mateix divendres 5 de gener, també amb motiu del pas de la Cavalcada de Reis, de 14.00 a 21.00h, es modificarà el recorregut habitual al centre de Martorell de les línies interurbanes L64, L65, L68 i L69. Les línies seran desviades tal com es mostra al plànol adjunt.