Els alumnes del curs d’Atenció sociosanitària comencen les pràctiques en centres residencials

969
Curs Atenció sociosanitària
Curs Atenció sociosanitària

13 alumnes del curs d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions han iniciat aquesta setmana el mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores inclòs en l’itinerari formatiu corresponent a aquest certificat de professionalitat.

L’objectiu general del curs és atendre persones dependents en l’àmbit sociosanitari en la institució on es desenvolupa la seva actuació, aplicant les estratègies dissenyades per l’equip interdisciplinari competent i els procediments per mantindre i millorar la seva autonomia personal i les seves relacions amb l’entorn.

Gràcies a la col·laboració de diferents institucions de Martorell i rodalies, els participants enguany en aquesta acció formativa tenen l’oportunitat de posar en pràctica tots els coneixements assolits durant el curs.

Concretament, les institucions amb què l’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica ha firmat acords de col·laboració per a la realització de pràctiques són: la Residència Sant Joan de Déu (Martorell), que acull a 9 d’aquests alumnes, la Residència Anoia (Martorell), que acull a 1 alumne, i la Fundació Arc de Sant Martí que també acull a 1 alumne. Els dos alumnes restants realitzen les seves pràctiques a la Residència Can Serra (Sant Esteve Sesrovires).

Aquest mòdul de pràctiques forma part de l’itinerari formatiu corresponent al Certificat de Professionalitat nivell 2 d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions, de 450 hores totals. El curs es va iniciar el passat mes de desembre i s’allargarà fins a aquest mes de maig a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica.

L’objectiu d’aquest últim mòdul de pràctiques és preparar i donar suport a les intervencions d’atenció a les persones i al seu entorn en l’àmbit institucional indicades per l’equip interdisciplinari, desenvolupant intervencions d’atenció física, atenció sociosanitària i atenció psicosocial dirigides a persones dependents en l’àmbit institucional.

Curs Atenció sociosanitària
Curs Atenció sociosanitària

Certificat de Professionalitat

El Certificat de Professionalitat Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions, acredita els alumnes per treballar en institucions d’atenció a persones amb dependència: residències, casals d’avis, centres de dia, centres de salut mental…De desembre fins l’abril, els alumnes han realitzat els 7 mòduls formatius corresponents al certificat amb un total de 370 hores. Durant aquest mes de maig han iniciat les 80 hores corresponents al mòdul de pràctiques professionals no laborals.

Gran índex d’inserció laboral

A les edicions anteriors, un cop finalitzades les pràctiques els participants van aconseguir feina gràcies a aquesta formació. Des del Centre de Promoció Econòmica agraeixen la col·laboració del teixit empresarial, facilitant l’accés a les practiques d’aquests alumnes, per millorar les oportunitats d’ocupació dels col·lectius amb especials dificultats per a la inserció en el mercat de treball i destaquem la importància de la formació específica que s’imparteix des de la regidoria de Promoció Econòmica per a aquesta inclusió laboral per a nínxols de mercat concrets.