La Regidoria d’Esports i l’ACELL impulsen un curs gratuït de formació esportiva adaptada

2067
Curs monitors esportius
Curs monitors esportius

Prop d’una trentena d’entrenadors d’entitats esportives martorellenques han iniciat un curs gratuït de formació esportiva adaptada, subvencionat per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell i impartit per tècnics de la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL). La formació ha començat aquest divendres al Complex Esportiu Torrent de Llops amb la presència de la regidora d’Esports, Belén Leiva.

El curs està orientat a “facilitar que les persones amb capacitats diverses puguin incorporar-se a la pràctica de l’activitat física o esportiva amb el suport de tècnics que hi estiguin sensibilitzats i amb coneixements en activitats inclusives”, ha indicat la regidora.

Amb aquesta iniciativa formativa “pretenem enriquir el teixit esportiu i la sensibilització per poder donar resposta a les necessitats d’un major nombre de ciutadans i ciutadanes interessats en la pràctica esportiva a través de diferents disciplines que afavoreixin el seu desenvolupament físic i global com a persones”.

La formació està “íntegrament subvencionada per la Regidoria d’Esports, motiu pel qual no suposa cap despesa econòmica ni per a les entitats esportives ni per als participants”, ha remarcat Leiva.

Belén Leiva, regidora d'Esports
La regidora Belén Leiva i el tècnic Albert Ginés
La regidora Belén Leiva i el tècnic Albert Ginés

Programa del curs

Els participants treballaran la discapacitat intel·lectual, les síndromes específiques, els suports, les repercussions conductuals i el tracte amb les persones amb discapacitat intel·lectual. Coneixeran les diferents organitzacions d’esport adaptat i aprendran els àmbits d’actuació de l’activitat física adaptada. També els aspectes socials i psicològics, les implicacions amb persones amb discapacitat intel·lectual, les contraindicacions esportives, les lesions i altres especificitats de l’esport i de les discapacitats intel·lectuals.

L’activitat durarà 30 hores, distribuïdes en un bloc comú de 10 hores, un bloc específic d’esport adaptat de 15 hores (pràctic) i un seminari final i tancament de 5 hores (teòric i pràctic). En finalitzar la formació, al mes de juny, les persones participants rebran un diploma reconegut per ACELL.