Els alumnes del Juan Ramón Jiménez, a punt per a una nova campanya de donació de sang a l’escola

1117
Alumnes 5è J.R Jiménez
Alumnes 5è J.R Jiménez

L’Escola Juan Ramón Jiménez acull la 7a Campanya de Donació de Sang, que impulsen els alumnes de 5è amb el Banc de Sang i Teixits, amb el lema ‘Tu ets la gota que ens falta’. La campanya es durà a terme el proper dimarts, 26 de febrer, de 9.00 a 13.00h i de 15.00 a 19.00h, al gimnàs del centre. Aquest dia, els infants faran la rebuda als donants, donaran suport al qüestionari i refrigeri, i lliuraran uns obsequis als assistents.

Al mes de gener, el personal del Banc de Sang i Teixits (BST) es va desplaçar al centre, van presentar el projecte a l’alumnat, i els van informar sobre els aspectes mèdics i científics de la donació de sang. Posteriorment, els nens i nenes van elaborar el material de campanya, van dissenyar el logotip i l’eslògan. També van redactar les cartes per a les famílies, van preparar les enquestes per als donants i van fer una entrevista a Ràdio Martorell.

El dia de la donació, un grup d’alumnes estarà al carrer per engrescar els martorellencs a donar sang; altres guiaran els donants fins al gimnàs i els donaran la benvinguda, i un darrer grup s’encarregarà de les enquestes, valoracions i lliurament dels obsequis -uns imans per a la nevera amb el disseny de la campanya-.

L’objectiu de realitzar aquesta campanya en l’àmbit escolar és conscienciar els alumnes de la importància de les donacions de sang. El projecte treballa transversament moltes de les competències del currículum escolar.