S’estrena la Nau 2 com a nou espai musical i es presenta la programació de concerts

3197

La primera temporada de la Nau 2, que ha estat presentada aquest dissabte a Ca n’Oliveras, portarà a Martorell formacions de moda com Els Catarres o Doctor Prats. Unes 500 persones han assistit a l’acte d’inauguració de l’espai, que ha comptat amb les actuacions de Manu Guix, Dolo Beltran, Dani Nel·lo i molts més artistes.

Fins a 16 cantants i grups musicals han trepitjat l’escenari d’una Nau 2 reformada, fent un tastet del que serà la temporada. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el regidor de Cultura, Sergi Corral, han estat els encarregats d’anunciar els concerts programats entre març i juny. Corral ha assegurat que “es vol donar suport a tots els grups locals de Martorell, perquè tinguin espai on fer concerts en condicions. D’altra banda, mirar de programar durant l’any concerts de mitjà i gran format perquè puguin venir a Martorell grups i cantants que fins ara no era possible”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Alguns dels artistes més destacats seran Els Catarres, Doctor Prats, Suu, Lildami, Halldor Mar, Arnau Tordera i Magí Canyelles. Pel que fa als músics i formacions locals, el programa compta amb AkaEdu, Baratos, Bouzouki Dance Beta, DJ Javi Soto, Marta Knight, Metzina, Fun House, Wonder Band, Song Soung i Movie Band.

A més d’esdevenir una sala de concerts, la Nau 2 serà la discoteca de referència dels joves martorellencs. Els dissabtes, després de les actuacions musicals, hi haurà sessions de DJ destinades a majors de 18 anys. En aquest sentit, Fonollosa ha destacat la importància “de la seguretat i el control d’accés als menors”, per això, s’establiran “dos dissabtes de cada mes en què, a les tardes, hi podran entrar nois i noies a partir de 14 anys”. A més, ha explicat que, un cap de setmana al mes, també els majors de 16 anys hi podran entrar a la nit. L’alcalde ha deixat clar que hauran de portar “una polsera diferenciada, perquè hi haurà un servei de bar i els menors no podran consumir alcohol”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La reforma de la Nau 2 respon a una demanda que ve de lluny, la creació d’un espai d’oci nocturn per al jovent de Martorell. L’alcalde ha reconegut que havia detectat aquesta mancança i que, per això, va decidir buscar una solució. “Teníem la Nau 2, que és un espai fantàstic, però que no estava adequat”. Per aquest motiu, s’ha hagut de fer “una adequació física” per adaptar l’espai per tal que “complís els requeriments mínims per fer una festa per a la gent jove”, ha reblat.

Tot plegat ha quedat reflectit en l’acte d’inauguració, on l’assistència de joves ha estat molt notable. La Laia, el Pau, la Marta i la Sandra, quatre joves martorellencs, han valorat positivament la iniciativa, ja que fins ara sempre havien de marxar del municipi per sortir de festa.

Laia, Pau, Marta i Sandra

La temporada de la Nau 2 arrencarà l’1 de març, amb l’actuació d’Hotel Cochambre.