Els alumnes del PFI-PTT fomenten la seva creativitat en un taller al Molí Empresa

1554
Alumnes PFI-PTT
Alumnes PFI-PTT

Alumnes del curs de Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) han participat aquest dimarts en una sessió de sensibilització a l’emprenedoria realitzada a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa.

La cap de Promoció Econòmica, Carme Moles i la tècnica d’Empresa i Suport a l’Emprenedoria, Sandra Alarcón, han estat les encarregades d’impartir als alumnes la sessió sobre creativitat “amb l’objectiu de sensibilitzar-los i despertar el seu interès emprenedor com a possibilitat pel seu futur laboral”, segons ha explicat la professora del del PFI-PTT, Dolors Caro.

Dolors Caro, professora PFI-PTT

La sessió de sensibilització a l’emprenedoria s’ha dividit en dues parts. En la primera part i després de fer una introducció sobre el serveis del departament de Promoció Econòmica, s’ha explicat als joves la importància de fomentar la creativitat, les idees i l’interès emprenedor. Durant la darrera part, els participants han realitzat una dinàmica de grup brainstorming amb la finalitat, segons Caro, de treballar les idees per aconseguir opcions de projectes a través un taller de creativitat.

Dolors Caro, professora PFI-PTT

Programa PFI-PTT, per a majors de 16 anys sense el GESO

El El PFI-PTT és un programa, organitzat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Martorell, per proporcionar formació en un àmbit professional a joves que han finalitzat l’ESO sense graduar. S’adreça a nois i noies joves, d’entre 16 i 21 anys, que no tenen el GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria) i volen formar-se en una professió.

Compta amb un curs d’auxiliar de Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques i un curs d’Auxiliar de Vendes d’oficina i atenció al públic. Els alumnes que, un cop cursat el PFI-PTT, vulguin continuar estudiant un cicle formatiu de Grau Mitjà o bé obtenir el graduat en ESO poden gaudir d’algunes excepcions en aquests estudis.

La finalitat d’aquests programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat de l’itinerari formatiu, especialment en la formació professional específica de grau mitjà, un cop superada la prova d’accés.