El tenor Pablo García-López i el pianista Aurelio Viribay clouran dissabte l’Any Palet

1165
Pablo López, tenor
Pablo López, tenor

La commemoració dels 140 anys del naixement del tenor Josep Palet arriba al seu punt final amb el concert de cloenda del tenor Pablo García-López, acompanyat al piano per Aurelio Viribay. El concert, organitzat per la Regidoria de Cultura i Joventuts Musicals de Martorell, tindrà lloc dissabte, 16 de desembre, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. El preu de l’entrada anticipada és de 4 euros a la Llibreria Miró, i 5 euros a taquilla una hora abans de l’espectacle.

La lluminositat i nitidesa de la veu de Pablo García-López, a més del seu virtuosisme tècnic i les seves dots teatrals, han fet que des de fa una dècada el tenor cordovès s’hagi convertit en una referència dins els cantants de la seva generació. Dissabte oferirà a Martorell “un recorregut pel Postbarroc, el Postclassicisme, el bel canto, la sarsuela i la cançó de concert, més pròpia de les terres catalanes”, ha avançat.

Pablo García-López, tenor

Pablo García-López va començar els seus estudis de cant al conservatori de la seva ciutat natal amb el tenor Juan Luque. Més tard, va ampliar la seva formació de cant a la Universität Mozarteum de Salzburg i al Centre de Perfeccionament Plàcido Domingo del Palau de les Arts de València. Actualment, continua amb la seva formació a Berlín i Madrid amb John Norris, Fran Parrado i el tenor Joel Prieto.

Pablo García-López, tenor

Des del seu debut a Die Zauberflöteen al Teatre Villamarta de Jerez és convidat a prestigiosos teatres d’òpera: Royal Ópera Wallonie de Lieja, Ópera de Lausanne (Traviata), Palau de les Arts Reina Sofía de Valencia (Café Kafka, Turandot, La Boheme, I due Foscari), Teatro Comunale de Treviso (La Vera Costanza), Theatre du Capitole de Toulouse (Doña Francisquita), Teatro del Silenzio (Turandot), Villamarta de Jerez (Norma, Falstaff, Macbeth i Traviata), Teatro Real de Madrid (La Vera Costanza), Festival Internacional de Música de Granada (El Retablo de Maese Pedro) i el Teatro Campoamor d’Oviedo (Don Giovanni, Le Nozze di Fígaro i Rigoletto), Festival De Música de Santander (Cendrillon i Mozart, i Salieri).

Els seus darrers èxits han estat L’elisir d’amore al Teatro Campoamor d’Oviedo i Gran Teatro de Córdoba, l’espectacle The Opera de Davide Livermore a la Royal Opera House de Muscat (Omán) i l’òpera Mozart i Salieri de Korsakov, a la Fundació Juan March de Madrid. Recentment ha interpretat a Israel l’òpera Turandot, junt amb Israel Philharmonic Orchestra dirigit pel mestre Zubin Mehta, junt amb Gregory Kunde i la soprano Anna Pirozzi, una experiència que el jove tenor ha viscut com un privilegi professional.

Pablo García-López, tenor

Els proper compromisos el duran a fer dues importants estrenes mundials, dins la música contemporània: La sarsuela Policías y Ladrones de Tomas Marco (Teatro de la Zarzuela de Madrid) i l’òpera FuenteOvejuna de Jorge Muñiz (Teatro Compoamor d’Oviedo). A més d’interpretar Cosí Fan Tutte (Teatro Cervantes de Málaga) i Dead Man Walking (Teatro Real de Madrid).