Arrossos i vins, protagonistes dels llibres del cuiner Xesco Bueno i l’enòleg Luís Barba

1076
Xesco Bueno, David Caballero i Luís Manuel Barba
Xesco Bueno, David Caballero i Luís Manuel Barba

Escuela de arroz de Xesco Bueno i 150 vinos perfectos de menos de 10 euros de Luís Manuel Barba són les publicacions que s’han promocionat aquest dimarts a la Biblioteca Martorell. La presentació ha anat a càrrec dels propis autors i de l’assessor culinari de la revista Cuines, David Caballero. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau.

El cuiner del restaurant Ca l’Esteve de Castellbisbal i professor de cuina, Xesco Bueno, ha donat a conèixer el nou títol de la col·lecció ‘Escuela de…’ de l’editorial Larousse, Escuela de arroz. La publicació pretén “ensenyar els tipus de gra més populars i desconeguts, i les receptes bàsiques per cuinar-los”, ha dit. Està dividida en sis capítols on es parla d’aspectes bàsics sobre aquest cereal, utensilis i recipients, els secrets de la cocció, preparacions de base, tècniques i receptes.

Segons Bueno, és “un llibre molt genèric on toquem tot”, amb més d’un centenar de receptes suculentes i descomplicades com la paella de rap, escamarlans i nyora; paella de marisc; arròs fosc de llagosta i calamar; arròs al forn de xai; arròs caldós de pescadors; arròs saltejat amb llagostins al whisky; arròs pilaf de pollastre i ras el hanout; mochis de xocolata; uramaki o menjarblanc del Delta. “Són receptes d’aplicació tècnica molt bàsica, per a tots els públics”, ha ressenyat.

Xesco Bueno, autor 'Escuela de arroz'

L’autor ha aclarit que “l’arròs és un ingredient molt nostrat del qual se n’ha parlat poc. Hi ha llibres d’arrossos d’alta gamma, dirigits a professionals, però aquest llibre s’adreça al cuiner amateur, que ja sap fer arrossos, però voldria millorar-los a casa seva”.

Xesco Bueno, autor 'Escuela de arroz'

Presentació llibres de Xesco Bueno i Luís Manuel Barba

L’enòleg Luís Manuel Barba ha defensat a 150 vinos perfectos de menos de 10 euros (Larousse), que “es poden degustar vins excel·lents a preus molt raonables”. L’autor ha assegurat que “sovint el preu no va implícit amb la qualitat i es paga més perquè una zona o marca han assolit més renom”. Una guia fàcil de consultar, amb unes 200 pàgines que detallen com són aquests vins, on es poden comprar, el preu, perquè els recomana i quina és la millor ocasió per beure’ls.

Luís Manuel Barba, autor '150 vinos perfectos'

La guia està concebuda per a eliminar complexes i transmetre que “el món del vi és més fàcil i divertit del que sembla, que cadascú té el seu gust i que tots podem ser entesos en la matèria”, ha dit. El llibre està pensat per no perdre’s en la multitud de marques del mercat, per començar a introduir-se en aquest món i no equivocar-se, tot plantejant-se els mateixos dubtes que es preguntaria qualsevol lector: quantes ampolles comprar, si el preu alt aporta més garanties, com obrir una ampolla, què és beure amb moderació o com saber si algú és expert en vins.

Luís Manuel Barba, autor '150 vinos perfectos'