Artistes Plàstics obre Ca l’Oller amb un extens programa de tallers aquesta primavera

1450
Ca l'Oller

L’Associació d’Artistes Plàstics de Martorell ha confeccionat un programa d’activitats, del 2 de març al 4 de maig, per acostar l’art a tothom al seu espai creatiu, Ca l’Oller. El compendi d’actes rep el títol de ‘Viu l’Art a Ca l’Oller’ i inclou quatre tallers, una jornada de portes obertes i la segona edició del ‘08760 Post Art’, que es posarà en marxa ben aviat.

La programació vol fomentar l’expressió artística individual i promoure sinergies interessants entre artistes i comunitat. “Creiem que cal obrir més les portes de Ca l’Oller i que pugueu venir, compartir i fer coses amb la gent que fem bogeries en aquest centre de producció artística”, explica l’artista resident Mho Dueñas.

Mho Dueñas, membre Artistes Plàstics

La primera serà el Taller de Cianotipia que impartirà Sibux Fotografia el 2 de març, de 10.00 a 13.30h. “Són les imatges que es fan amb una tècnica fotogràfica basada en l’acció del sol i que queden en color blau prússia. S’explicarà com començar a fer-ne, com funciona, i quins són els productes i els temps d’exposició”.

El 8 del mateix mes es difondran les bases de la segona convocatòria del 08760 POST ART. Dueñas explica que “és un moviment d’art postal mundial, lliure, sense compra ni venda ni restriccions ni censures”. Tothom qui vulgui, sigui artista o no, hi podrà presentar la seva creació en una postal que haurà de sol·licitar a l’organització i que, després, retornarà per correu ordinari “fins a principis de desembre, en principi”. Amb totes les obres rebudes “es farà una exposició el març de l’any vinent i es posaran a la venda amb un objectiu solidari”.

Mho Dueñas, membre Artistes Plàstics

El 15 de març se celebrarà el ‘Com crees tu?’, un taller gratuït per donar les eines per a crear, des del “full en blanc” i fins a l’obra final, de 18.30 a 20.30h. El faran artistes plàstics de l’Associació: Sibux, Conxi Rubio, Pili Pico i Mho Dueñas: “Som de disciplines, sistemes creatius i processos molt diferents. Els posarem en comú i donarem eines”.

A l’abril, (dia 6, d’11.00 a 14.00h) hi ha el taller ‘Enginyeries de paper’ per explicar “els diferents tipus de paper, com manipular-lo, plegar-lo i ensamblar-lo i fer peces molt interessants”.

Mho Dueñas, membre Artistes Plàstics

El darrer taller serà el ‘Fibres i materials tèxtils’ el 13 d’abril. L’artista Pili Mandarines Atelier proposarà una iniciació al món de les teles i dels materials, reconeixent diferents fibres, tocant i veient diferents tipus de teles i iniciant-se en la creació d’un mostrari propi. En aquesta ocasió, l’horari serà de 10.00 a 13.30h. Per acabar, el 4 de maig Ca l’Oller viurà una jornada de portes obertes, per “ensenyar què fem i compartir-ho amb la gent de Martorell”, diu l’artista.

Mho Dueñas, membre Artistes Plàstics

Els tallers ‘Fibres i materials tèxtils’, ‘Enginyeries de paper’ i de Cianotipia tenen un preu de 35 euros pels socis dels Artistes Plàstics i de 40 per al públic general. El taller ‘Com crees tu?’ és gratuït. En tots els casos, cal inscriure’s a aplasticsmartorell@gmail.com.

Ca l’Oller acull actualment dues exposicions: L’Artista Invisible -més de quaranta peces que les artistes han creat fruit d’un intercanvi secret- i la mostra de treballs de l’Art Party 2023 -unes 30 creacions de diferents artistes en una torreta, sota el nom de SembrARTe-.

Viu l'art a Ca l'Oller 2024