Consells de Protecció Civil per a unes festes de Carnaval segures

610
Carnaval 2022 (imatge: GrisPhoto)

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) recull a la seva pàgina web els principals consells de seguretat per a les festes i rues de Carnaval d’aquest 2024. L’objectiu és minimitzar els riscos que hi poden haver en esdeveniments amb una elevada concurrència de gent, majoritàriament infants i joves, evitar accidents i saber com actuar si es produeix una emergència en l’activitat.

Les indicacions es divideixen en recomanacions a tenir en compte abans i durant la celebració; consells en el transport públic; recomanacions per a organitzadors i participants de cavalcades i rues; i finalment què fer en cas d’emergència. Com a principals advertiments per evitar accidents destaquen: a l’arribada a un espai de concentració de persones localitzar les possibles vies d’evacuació; seguir sempre les recomanacions del personal de seguretat; no pujar mai a baranes, reixes o altres elements inestables; posar als infants una polsera identificativa o targeta visible amb el nom i telèfon de contacte per si es perden; i travessar carrers i vies ferroviàries només pels passos habilitats.

Protecció civil també recorda que, en cas d’emergència, és imprescindible actuar amb calma sense córrer ni empènyer per evitar situacions perilloses, i dirigir-se cap a les sortides del recorregut pels llocs indicats sense intentar tornar enrere i sense aturar-se fins a sortir de l’espai de la rua. Aquestes indicacions de seguretat s’han editat en diferents suports, com text, vídeo, infografies i gif, per així augmentar la seva difusió a través de les diferents xarxes socials d’@emergenciescat i de tots els municipis o entitats que vulguin fer-ne també difusió.